Zelena akcija sazvala hitnu press konferenciju: "Žele rušiti 15 stabla u Gajevoj"

Screenshot: Google Maps/Street View

IZ ZELENE akcije večeras su odaslali medijsko priopćenje u kojemu su upozorili građane i medije da službe Grada Zagreba sutra počinju s rušenjem stabala u Gajevoj ulici.

"Od više osoba iz stručnih službi grada Zagreba te od anonimnog građanina dobili smo informaciju kako je po nalogu Grada predviđeno hitno rušenje 15-ak stabala u Gajevoj ulici, vjerojatno već tijekom sutrašnjeg dana. Tim povodom pozivamo medije da dođu sutra (utorak 29.11.) u 09:00 sati na križanje Gajeve ulice i ulice Baruna Trenka gdje ćemo održati konferenciju za medije", navodi se u priopćenju.

Ćerimagić za Index: Postoje svi preduvjeti da se stabla sačuvaju

"U principu smo zakazali konferenciju za medije na temelju upita građana i informacija koje smo dobili od  više službenika, o tome da se u Gajevoj ulili - koja se rekonstruira - kreće s rušenjem stabala. I to sve iako se prvobnitno planirano da se stabla sačuvaju, jer postoje svi preduvjeti za to", rekao je za Index Enes Ćerimagić iz Zelene akcije.

Na naše pitanje o tome planira li Zelena akcija i nove korake ukoliko do početka rušenja ipak dođe, odgovorio nam je da još nije formuliran plan djelovanja.

"Ovo nam je nova informacija, pa još moramo razmotriti opcije koje imamo na raspolaganju", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.