Zašto Bernardić danima na Fejsu promovira besmislenu objavu u kojoj veliča HDZ?

Foto: Matija Habljak/ Pixsell, Screenshot: Facebook

DAVOR Bernardić već danima promovira objavu u kojoj hvali HDZ i Plenkovića zbog činjenice da će ratificirati Istanbulsku konvenciju. No, to nije sve. U objavi Bernardić daje do znanja da zapravo ne zna o čemu se u Istanbulskoj konvenciji uopće radi.

"Drago mi je da je i ova Vlada na čelu s Plenkovićem shvatila da kao civilizirana i proeuropski orijentirana država moramo uvažavati one koji su po rodnom opredjeljenju drugačiji od njihova konzervativnog shvaćanja braka i obitelji.

Nitko ništa u ovoj zemlji ne smije imati protiv gay, transrodnih, tj. LGBTQI* osoba.
Svi mi imamo slične potrebe. Svi dijelimo želju za boljim životom, srećom i uspjehom.
 
Neprihvatljivo mi je da netko dijeli ljude po rodnoj, vjerskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.
Za mene postoje samo ljudi", piše Bernardić u objavi koju prati fotografija nasmiješenog čelnika SDP-a na gay paradi.



Jasno, na Bernardiću i njegovom PR timu, kojem ne ide u posljednje vrijeme baš najbolje, je da sami odlučuju što će, kako i kad reklamirati. No, u najmanju je ruku čudno što se čelnik najveće oporbene stranke odlučio danima na Facebooku promovirati objavu u kojoj odmah na početku hvali vladu Andreja Plenkovića.

No, možda je još gora spoznaja da se u nastavku objave Bernardić bavi problematikom onih koji su, kako piše Bernardić, po rodnom opredjeljenju drugačiji. Time je zapravo dao na važnosti radikalnim desničarima koji posljednjih mjeseci rade sve kako bi dokazali da je Istanbulska konvencija zapravo dokument koji naglašava rodnu ideologiju, a ne zaštitu žena.

Dakle, da zaključimo, Bernardić, osim što iz nekog razloga hvali HDZ i za to plaća promociju, Istanbulsku konvenciju svodi na ona pitanja kojima se ista samo usput bavi. O zaštiti žena u objavi nema ni riječi.

A zašto reklamira HDZ? To ne znamo. Posljednih mjeseci, još od izjave Vase Brkića o tome kako HDZ i SDP moraju sjesti za isti stol, sve su glasnija šaputanja o velikoj koaliciji. Je li ovakva Bernardićeva objava korak prema tome ili samo još jedna loša PR odluka, to sada ne možemo znati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.