Zanat se isplati: "Čim sam završio školu, odmah sam imao posao"

Foto: Index

IZ GODINE u godinu sve manje osmaša bira strukovna zanimanja. To se posebno vidi na primjeru mesara kojih je sve manje, a posla je sve više. 

"Kako sam se odlučio? Ne znam ni ja sam, svidjela mi se ta fizikalija - ima me, građen sam", rekao je mladi mesar Dominik Adrinek. Njegovi kolege Silvio Matić i Filip Jaklić su pak oduvijek znali da se time žele baviti i danas uživaju u svojoj struci. 

Silvio kaže kako je najteži rad u klaonici, ali da posao mesara općenito nije težak. Ipak, Dominik ne preporučuje ovaj posao nekomu tko nema volju: "Treba raditi to, nije to samo tako." 

"Zanat je bitno naučiti od početka do kraja"

Alan Prežec, vlasnik mesnice i kobasičarne "Prežec", uz svog je brata dio treće generacije mesarskog obrta s tradicijom koja traje već dugih 65 godina. "To su od malih nogu naše igračke, a i zbog tradicije smo nastavili s poslom", kaže i dodaje kako je bit mesarske struke i zanimanja naučiti zanat od početka do kraja.

Pogledajte u videu - zašto postati mesar

Sadržaj donosimo u suradnji s Ministarstvom Gospodarstva, u skladu s najvišim profesionalnim standardima.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.