Zamjenik ministra BiH: Treba kazniti one koji su izmislili aferu sa SOA-om

Foto: FAH

ZAMJENIK ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić izjavio je kako trebaju biti procesuirani dužnosnici zemlje odgovorni za izmišljanje afere po kojoj je on zajedno s hrvatskim konzulom u Tuzli Ivanom Bandićem i novinarom Matom Đakovićem povezan s navodnom akcijom hrvatske SOA-e u podmetanju naoružanja radikalnim islamistima, selefijama u BiH.

“Oni koji su iz državnih institucija sudjelovali u ovoj spletki moraju biti predmet istrage. U tome smislu mora se do kraja razjasniti kako, tko i na koji način je manipulirao i iznosio krive informacije“, rekao je Krešić u intervjuu za medije u Mostaru.

Državno odvjetništvo BiH obustavilo je ovoga tjedna istragu protiv Krešića, Bandića i Đakovića navodeći kako ih nitko od ispitanih svjedoka ili pak sigurnosnih i policijskih agencija nije povezao s navodnom aferom podmetanja naoružanja selefijama.

Unatoč tome, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je i pokrenuo aferu, opetovao je tvrdnje da je afera postojala te da je i Tužiteljstvo BiH nastoji zataškati. Tijekom dana je protiv Mektića pokrenuta istraga zbog kaznenih djela zlouporabe položaja ili ovlasti, odavanja tajnih podataka te davanja lažnog iskaza, što se povezuje s aferom selefije.

Krešić, koji je Mektićev zamjenik, najavio je da će zatražiti njegovo službeno očitovanje te susret sa svim direktorima policijskih agencija kako bi se razjasnile ove tvrdnje i provele interne istrage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.