Zamjenik milijardera Buffetta: Bitcoin je odvratan

Foto: EPA

CHARLIE MUNGER, zamjenik milijardera Warrena Buffetta u multinacionalnoj kompaniji Berkshire Hathway, u subotu je oštro kritizirao bitcoin nazivajući kriptovalutu odvratnom i suprotnom interesima civilizacije.

Munger je to učinio na godišnjem sastanku Berkshirea.

Sve se odvijalo tijekom dijela sastanka s pitanjima i odgovorima. Buffett je pitanje o kriptovaluti izbjegao našalivši se da će naljutiti vlasnike bitcoina ako ga kritizira.

Munger, međutim, nije bio toliko diplomatičan. Rekao je da mrzi nedavne dobitke bitcoina, tvrdeći da je valuta "stvorena iz zraka" i da je to način plaćanja za kriminalce.

No nije se tu zaustavio. 

"Ne pozdravljam valutu koja je toliko korisna otmičarima i iznuđivačima", rekao je Munger. "Mislim da je cijeli prokleti razvoj te valute odvratan i u suprotnosti s civilizacijskim interesima", rekao je Munger, a prenosi Forbes.

On i njegov šef i partner Buffett inače već godinama žestoko kritiziraju bitcoin.

Kakvo je vaše mišljenje o kriptovalutama? Izjasnite se u anketi.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa kako bismo smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.