Za vrijeđanje premijerke 137 kuna kazne

RANKU BOKANU - BOBANU je Prekršajni sud za dijeljenje letaka protiv premijerke Jadranke Kosor dodijelio simboličnu kaznu od 137 kuna.

U tu cifru zaračunato mu je i zadržavanje u policijskoj postaji, jer se sukobio s policajcima. Bokan - Boban  je član Glavnog stožera autohtone - Hrvatske stranke prava, a uhićen je u Koprivnici 26. rujna jer je dijelio letke protiv premijerke na dan kada je ona posjetila taj grad.

"Policija se ponašala kao da je dolazio diktator Tito"

Uhićen je bio oko 10 sati ujutro, a pušten na slobodu osam sati kasnije, nakon čega je od Hitne službe dobio i potvrdu o vidljivim ozljedama koje su mu počinili djelatnici policije. Toga dana su iz njegove stranke poslali priopćenje u kojem je stajalo kako su plavci Bokanu - Bobanu  pretražili stan uz "lažan alibi o posjedovanju eksploziva".

Stranka je obavijestila javnost i kako će zbog uhićenja Ranko Bokan - Boban privatnom tužbom tužiti koprivničku policiju. " Koprivnička policija ponašala se kao da dolazio diktator Tito, pa su zbog toga uhitili političkog neistomišljenika. Sramota od koprivničke policije koja ovo političko uhićenje naziva kršenje javnog reda i mira. Autohtona – Hrvatska stranka prava od odgovornih osoba traži sankcioniranje onih koji su počinili ovo djelo , a u cilju demokracije, sloboda i poštivanja ljudskih prava", stajalo je u priopćenju potpisanom nacionalističkim pozdravom "Bog i Hrvati".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.