Vrtić u Mostaru u natječaju od odgojitelja traži hrvatsko državljanstvo

Ilustracija: Shutterstock

Prije par dan dječji vrtić Maša i prijatelji u Mostaru objavio je natječaj za posao odgojiteljice u kojem je jedan od uvjeta bio posjedovanje isključivo hrvatskog državljanstva, piše Klix.

Vrtić preko natječaja traži tri nova zaposlenika koji bi radili na određeno vrijeme. Natječaj, objavljen na stranici Službe za zapošljavanje HNK Mostar, vrijedi do 1. kolovoza.

Posjedovanje hrvatskog državljanstva kao jedan od uvjeta

"Upravno vijeće Dječjeg vrtića Maša za popunu radnog mjesta na određeno vrijeme traži: završen preddiplomski univerzitetski studij ili stručni studij za odgojitelja predškolske djece, odnosno studij za odgojitelja kojim je stečena viša stručna sprema u skladu s ranijim propisima (odgojitelj predškolske djece – nastavnik predškolskog odgoja), odnosno završen diplomski univerzitetski studij ili specijalistički studij za odgojitelja, punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima", stoji u oglasu.

Od zainteresiranih za posao odgojitelja/ice traži se još da uz prijavu prilože i životopis, diplomu o završenoj stručnoj spremi, uvjerenje o državljanstvu, uvjerenje o položenom stručnom ispitu i kopiju osobne karte.

Vlasnica vrtića o hrvatskom državljanstvu u oglasu: To je greška

Vlasnica i ravnateljica vrtića Jasna Čorić je za Faktor.ba komentirala natječaj za odgojitelja. Kaže kako je posjedovanje hrvatskog državljanstva greška do koje je došlo prilikom preuzimanja oglasa s interneta.

"Ja sam na internetu tražila kako izgleda oglas, našla, uzela i objavila. Potkrala mi se greška, nisam najbolje pregledala. U našem vrtiću rade sve nacije. Imamo i Bošnjaka, pravoslavaca, baš smo mala Juga. Ajla, Anita, Katarina su naše uposlenice. Sutra ću ga povući, ispraviti i objaviti drugi oglas", rekla je Ćorić za Faktor.ba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.