Vozači autobusa za tjedan dana idu u štrajk: "To je samo uvod"

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ZA TJEDAN dana vozači autobusa kreću u štrajk upozorenja. Bit će to samo uvod u veliki štrajk vozača i prijevoznika diljem Hrvatske koji najavljuju za prvi dan školske godine.

Od svojih zahtjeva neće odustati, a idući će ih tjedan ponovno predstaviti vladi.

"Tražimo bolje plaće i bolje uvjete. I bolje autobuse i obnovu voznog parka. Sve ono što u konačnici i naši putnici traže. I bez toga mi ne možemo naprijed", rekao je Hrvoje Meštrović iz Udruge hrvatskih javnolinijskih autobusnih prijevoznika za RTL.

Štrajk upozorenja

Sindikati traže da vozači postanu službene osobe. A traže i rješenje za financiranje prigradskih linija zbog kojih gube novac. Vlada ignorira njihove apele pa su već najavili dva štrajka.

Prvi djelomični štrajk upozorenja bit će već za tjedan dana, 23. kolovoza, a ako vlada ne shvati ozbiljno njihove zahtjeve, štrajkat će i prvog dana školske godine, 9. rujna.

"Već nekoliko godina imamo nerentabilne linije. I sad ih hoćemo zatvoriti, ali nam na neki način ne dozvoljavaju jer tim linijama ljudi idu na posao i u škole. Broj linija je sada minimum minimuma. Svako daljnje ukidanje znači da neko dijete neće doći u školu", kaže Meštrović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.