Vozač splitskog autobusa ispričao pretužnu priču o dječaku s Kile

VOZAČ splitskog autobusa Željko Petričević za lokalni portal Dalmacija Danas ispričao je tužnu priču jednog malog putnika.

Petričević je jučer vozio Prometov autobus liniju broj 6, a na stanici Kila ušao je u autobus dječak kojemu je, kako je saznao u kasnijem razgovoru, baš taj dan bio 12. rođendan.

"Nema ni brata ni sestre, a dok je mater na poslu u jednom kafiću do 2 sata ujutro, sam je kod kuće. Rekao mi je i da mu je u stanu toliko hladno da se želi provozati autobusom kako bi se ugrijao. Na njemu se nikad ne bi reklo da ima takvih problema, jako je pristojan i uredan, a nekako mi se čini da se ne žali, nego je samo želio s nekim porazgovarati", ispričao je Petričević koji je dodao kako su počeli pričati nakon što je dječak ušao u autobus i ponudio mu Rafaelo.

Htio je prijatelje odvesti u kino

Dječak mu je, tvrdi dalje Petričević, otkrio kako mu je rođendan te da je želio prijatelje odvesti u kino, ali majka nije dobila još plaću pa ne može. Kazao je i kako mu je tata mrtav. Umro je od predoziranja.

Petričević kaže kako se dječak provozao do HNK, te da mu je na povratku na Kilu rekao kako bi ipak morao otići doma jer je već kasno.

"Pitao sam ga i koliko su karte za kino te koliko prijatelja želi povesti. Kazao je da je karta 14 kuna te da želi povesti dva prijatelja", rekao je Petričević i dodao da mu je dao 60 kuna upozoravajući ga da kaže majci odakle mu novac da ne bi bilo kakvih problema.

Na kraju je rekao da mu je žao što nije od dječaka uzeo nikakve podatke kako bi se pomoglo njemu i majci.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.