Vlakovi u Indiji opet voze na mjestu teške nesreće, prolaze kraj ostataka vagona

Foto: EPA

Putnički i teretni vlakovi danas ponovo voze poprištem najsmrtonosnije željezničke nesreće u Indiji u nekoliko desetljeća, za koju su službenici rekli da je uzrokovana kvarom sustava signaliziranja. 

Vlakovi danas prolaze pored ostataka vagona iz nesreće koja se u petak navečer dogodila u blizini grada Balasorea u istočnoj indijskoj pokrajini Odisha. U nesreći je živote izgubilo najmanje 275 ljudi, a nekoliko stotina je ozlijeđeno. 

Strahuje se da bi broj mrtvih mogao rasti 

Dužnosnici su prvo govorili o 288 poginulih, no vlada Odishe kasnije je broj smanjila na 275 jer je, kako je navela, nekoliko tijela zabunom bilo prebrojano dva puta. 

Od 1175 ozlijeđenih njih 382 su i dalje u bolnicama, objavile su vlasti. Mnogi strahuju da bi broj umrlih mogao rasti jer su bolnički centri prepuni onih u kritičnom stanju. 

Prvi vlak prošao tim putem 51 sat nakon nesreće

Na obje strane tračnica postavljena je zelena mreža koja štiti olupine od pogleda prolaznika. Ministar za željeznice Ashwini Vaishnaw bio je na licu mjesta kad je kasno u nedjelju pored mjesta nesreće prošao prvi vlak.

Ministarstvo željeznica objavilo je da je prvi vlak, koji je prenosio ugljen, prošao tim putem 51 sat nakon sudara. Zasad se ne zna jesu li tračnice u potpunosti popravljene jer su se vlakovi danas kretali samo jednom stranom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.