Vladimir Šelebaj-Sellier: Pevecu više nema spasa!

NAKON jučerašnjeg priopćenja u kojem je Vladimir Šelebaj-Sellier tvrdio kako ga obitelj Pevec opstruira u restrukturiranju Pevec Grupe, danas je Zdravko Pevec objavio kako se sa Šelebajem nisu uspjeli dogovoriti te on nije postao predsjednik Pevecove uprave. Zdravko Pevec danas je objavio i kako je novi predsjednik Uprave Josip Baotić, dok će se Pevec povući u Nadzorni odbor.

> Šelebaj-Sellier: Bračni par Pevec opstruira moj rad

Pevec je na izvanrednoj konferenciji za novinare kazao da bi stečaj firme bio katastrofa, jer bi nastao kaos koji ne želi ni država ni dobavljači. "Ako dođe do stečaja, onda propadaju svi zajedno", kazao je Zdravko Pevec.

Pred novinare je s njim izašao i novi šef Uprave Josip Baotić koji je rekao da se nada kako će se Pevec "poput feniksa dignuti iz pepela". Pevec grupa dobavljačima duguje više od milijardu kuna, a i državi su dužni oko 150 milijuna kuna poreza zbog čega im je Ministarstvo gospodarstva blokiralo račun.

Novi šef Uprave radnike nazvao lupežima!

Pevec je obrazložio kako je Baotiću dao povjerenje zbog njegovog međunarodnog iskustva; ranije je radio u Njemačkoj, a bio je i direktor konzultantske tvrtke. Baotić je najavio kako će se najprije sastati sa svim vodećim bankama i pokušati postići dogovor s dobavljačima. Priznao je i da će morati početi dijeliti otkaze radnicima jer, kako kaže, "reforme zahtijevaju oštre kirurške rezove".

"Samo se poštenim radom može dobiti poštena plaća", rekao je Baotić koji je neke od Pevecovih radnika proglasio lupežima! "Čovjek koji ne želi raditi ili je lupež i neće imati mjesta u firmi za koju ja odgovaram! Nepošteni radnici kod nas neće raditi; što će nam nepošteni radnici, oni ne zaslužuju plaću. Njih ćemo dati konkurenciji", kaže Baotić. Pevec sada zapošljava oko 2.500 radnika.

"Navodi Zdravka Peveca služe kao izlika za odgodu restrukturiranja Pevec Grupe"

Vladimir Šelebaj-Sellier u odgovoru na Pevecovu današnju konferenciju za novinare tvrdi kako su navodi Zdravka Peveca samo izlika da se odgodi stvarno restrukturiranje Pevec Grupe. U odgovoru Indexu je odbacio i Pevecove tvrdnje da nisu imali dogovor o suradnji te je na temelju njega i vodio pregovore s bankama i dobavljačima.

"S gospodinom Pevecom postignut je usmeni, ali i pismeni dogovor o čemu posjedujem dokaz. Temeljem tog dogovora vodio sam pregovore s bankama i dobavljačima, koje je u lošoj vjeri gospodin Pevec otkazivao i onemogućio", piše u svom odgovoru Indexu Vladimir Šelebaj-Sellier te dodaje kako je na vrijeme obavijestio Peveca da njegova odgovornost za tvrtku prestaje. Tvrdi kako je Zdravko Pevec pokazao nepovjerenje prema njemu, a kao vlasnik nije razumio ukupnu ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi.

"Upravljanje i restrukturiranje u teškim okolnostima ozbiljan su i odgovoran posao prema zaposlenima, dobavljačima i bankama, i u ovakovom neprofesionalnom poimanju poslovanja niti na koji način nisam želio sudjelovati", piše Šelebaj te dodaje kako kao krizni menadžer zna koji su realni okviri za spas poduzeća koje je u predstečajnom stanju. "Ti okviri su po mojoj prosudbi već sada probijeni, što će daljnji tijek događaja potvrditi", zaključio je Vladimir Šelebal-Sellier.

Pevec izgurao Šelebaja

U priopćenju koje je medijima jučer poslao Vladimir Šelebaj-Sellier stajalo je kako Višnja i Zdravko Pevec opstruiraju njegov rad te on ne može profesionalno obnašati svoj mandat kriznog menadžera u Pevec Grupi.

Šelebaj je zaprijetio i kako će se povući iz tvrtke ukoliko se danas nešto ne promijeni u ponašanju Pevecovih. Očito se nešto danas promijenilo, ali to nije bilo ponašanje Zdravka Peveca prema Šelebaju, nego predsjednik Uprave tvrtke. Šelebaj je jučer tvrdio i kako Peveci ne žele potpisati odvjetničku punomoć kojim bi mu omogućili pregovaranje i potpisivanje sporazuma sa vjerovnicima. No, Pevec je danas rekao da s Šelebajem nije potpisao nikakav ugovor, te da on nikad nije ni bio predsjednik Uprave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.