Vlada stanovnicima Sidneya plaća da se odsele u ruralne krajeve

VLADA je stanovnicima Sydneya ponudila novčane naknade ukoliko napuste grad i presele se u ruralne predjele Novog Južnog Walesa. Vlasti se nadaju kako će taj plan dati poticaj oporavku ruralnih krajeva od suša koje traju već preko deset godina, ali i riješiti probleme sve veće prenapučenosti najmnogoljudnijeg australskog grada.

Tako je vlada Novog Južnog Walesa odlučila stimulirati sve koji kupe kuće u ruralnim krajevima sa 7.500 dolara. No zbog dobre kvalitete života, ljudi se rijetko odlučuju na dolazak iz Sidneya. Australija je jedna od najrjeđe naseljenih zemalja na svijetu, a skoro četvrtina njene populacije živi u Sidneyu, piše BBC.

Prema nekim predviđanjima, Sidney će do kraja stoljeća narasti za još nekih 40% svoje trenutne populacije od 4.5 milijuna stanovnika. Stoga će ovaj vladin potez pokušati smanjiti priliv novih stanovnika, zbog čega je na raspolaganju sve manje stanova u gradu, a cijene nekretnina se vrtoglavo dižu. Osim toga, gradska infrastruktura također sve teže izdržava stalno povećanje broja stanovnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.