Višnja i Zdravko Pevec krajem tjedna na slobodi?

KRAJEM tjedna ističe dvomjesečni pritvor za Zdravka i Višnju Pevec, točnije u četvrtak ističe Zdravku, a u petak Višnji. Kako piše Bjelovarski list očekuje se da bračni par bude pušten.

Istražna suktinja Dajana Barberić-Valenti izjavila je za list kako je istraga dovršena te da je na Državnom odvjetništvu da odluči hoće li podnijeti optužnicu, zatražiti dopunu istrage ili odustati od progona Pevecovih. Tijekom dosadašnje istrage ispitano je 12 svjedoka, a dio dokumentacije vezane uz porez dostavljeno je navodno čak iz Austrije.

Pevecima je određen pritvor zbog straha da bi na slobodi mogli uništiti, sakriti i krivotvoriti dokaze važne za kazneni postupak te utjecati na svjedoke. Supružnici Pevec pred istražnom sutkinjom branili su se šutnjom u prisutnosti odvjetnika Čedomira Jakovljevića. Zanimljivo je i da je Višnja prvooptužena u slučaju, a njezin suprug drugooptuženi.

Bračni par se tereti za zloporabu položaja i ovlasti, pomaganje u zloporabi položaja te krivotvorenje i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.Bračnom paru Pevec sud je oduzeo pravo na raspolaganje svim kreditnim karticama na njihovo ime.

Istraga bi trebala rasvijetlili i nagađanja da su Peveci, osim izdavanja mjenica bez pokrića od oko 14 milijuna kuna, i isto toliko novca “isisali" i spremili ga na privatne račune.

Kasnije se doznalo i kako Peveci radnicima nisu uplatiti 10-ak rata leasinga za kupljene automobile iako su u poslovnim knjigama uplate bile uredno upisane kao i fiktivno isplaćene problematične dnevnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.