Vincetić oslobođen optužbe za pokušaj ubojstva Ringwalda i njegova odvjetnika

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Puli je 34-godišnji Hrvoje Vincetić nepravomoćno oslobođen optužbi za pokušaj ubojstva 37-godišnjeg Stjepana Ringwalda i njegovog branitelja, 45-godišnjeg vinkovačkog odvjetnika Darka Zadre, izvršen 9. ožujka prošle godine na parkiralištu pokraj hotela "Poreč" u Poreču. Vincetić je oslobođen jer sud smatra kako je na dvojac pucao "u nužnoj obrani".

> Vinkovački odvjetnik ranjen u pucnjavi u Poreču

Sudsko vijeće je kao "vjerodostojnu i istinitu" prihvatilo Vincetićevu, a ne Ringwaldovu i Zadrinu verziju događaja. Vincetić, čiji je iskaz o pucnjavi u skladu sa balističkim vještačenjem, ispričao je kako je Zadro od njega tražio da mu nabavi kilogram kokaina, a kad je to odbio, Zadro ga je udario šakom.

Dok su se njih dvojica tukli, iz automobila je, tvrdi Vincetić, izašao Ringwald te ga je pištoljem udario u sljepoočnicu. Srušio se na tlo, a dok je tako ležao, prema Vincetićevom iskazu, Zadro je vikao Ringwaldu da ga ubije. Vincetić je tada oteo pištolj Ringwaldu i pucao u njega, a Zadro je ranjen dok je Vincetiću pokušavao uzeti pištolj koji je pritom opalio.

I.M.
Foto: Srećko Niketić/Cropix, Arhiva (Parentium.com)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.