VIDEO Ukrajinci: Uništili smo Terminatora, Rusi su se hvalili da je neuništiv

Screenshot: Twitter

GUVERNER regije Luhansk Serhij Hajdaj na društvenim mrežama podijelio je snimku na kojoj ukrajinski vojnici navodno uništavaju rusko borbeno oklopno vozilo BMPT Terminator u blizini grada Kremina na istoku Ukrajine, javlja ukrajinska nacionalna novinska agencija Ukrinform.

Hajdaj je podsjetio da su se ruski propagandisti nedavno na televiziji hvalili kako je ovo vozilo nemoguće uništiti. Terminator je moderno rusko borbeno vozilo koje pruža podršku tenkovima, a dizajnirano je za borbu u gradovima, piše Defence Blog

Rusi pokušavaju probiti ukrajinsku obranu u blizini Kremine

Vozilo je naoružano s dva automatska topa kalibra 30mm, protutenkovskim raketnim sustavom Ataka-T, navođenim protuoklopnim raketama i strojnicama. Tročlana posada zaštićena je od biološkog oružja zatvorenim obrambenim sustavom, a pogon, oklop i podvozje borbenog vozila preuzeti su od borbenog tenka T-72 iz sovjetske ere koji je koristila ruska vojska.

Hajdaj je danas potvrdio da su ruske snage značajno pojačale napade u istočnoj Ukrajini i pokušavaju probiti ukrajinsku obranu u blizini Kremine. "Mogu potvrditi da je došlo do značajnog porasta napada i granatiranja. I upravo u smjeru Kremine pokušavaju probiti obranu. Do sada nisu imali značajnijeg uspjeha, naše se obrambene snage čvrsto drže", izjavio je za ukrajinsku televiziju.

Tvrdi kako je ukrajinskoj vojsci potrebno više oružja i streljiva. Probijanje ukrajinskih linija u blizini Kremine dovelo bi ruske snage korak bliže mnogo većem gradu Kramatorsku. Kremina se nalazi oko 100 kilometara sjeverozapadno od Luhanska, a prije početka invazije je imala oko 18.000 stanovnika. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.