VIDEO Požar u neboderu u Londonu dan nakon najtoplijeg dana u Britaniji

Screenshot: YouTube/Evening Standard

VIŠE od 100 vatrogasaca jučer poslijepodne gasilo je požar u stanu na najvišem katu nebodera u istočnom Londonu.

Stanovi ispod stana na 17. katu nebodera u Woolwichu su evakuirani, a ljudima u blizini naređeno je da se drže podalje od ogromnih oblaka dima. Gradonačelnica Newhama Rokhsana Fiaz rekla je da su vatrogasci stavili požar pod kontrolu. 

"Srećom, nema izgubljenih života", dodala je.

Vatrogasci su istovremeno gasili požar koji je zahvatio oko jedan hektar trave blizu zračne luke London City. Požari su izbili dan nakon što je u Velikoj Britaniji zabilježen najtopliji dan u povijesti, a vatrogasci imali najviše intervencija od Drugog svjetskog rata, piše Sky News.

"Morao sam pokucati na vrata susjedima i reći da gori. Nisu znali, neki su spavali"

Podsjetimo, 19. srpnja je u Ujedinjenom Kraljevstvu prvi put u povijesti izmjereno 40 Celzijevih stupnjeva, točnije 40.2°C. Ta je temperatura izmjerena na londonskom aerodromu Heathrow u 12:50.

Jedan stanovnik nebodera je rekao da je morao kucati susjedima jer požar koji je izbio na 17. katu nije aktivirao alarm.

Mohammad Rajib Hossain (29) je saznao za požar samo zato što ga je jedan od njegovih prijatelja iz druge zgrade nazvao i rekao da vidi plamen.

"Morao sam im kucati na vrata. Znate, oni su mi susjedi. Morao sam pokucati na vrata i reći da gori. Nisu znali, neki su spavali, nitko nije znao. Nema protupožarnog alarma u cijeloj zgradi. Neki ga imaju u stanu, ali ga nema u zgradi", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.