VIDEO Potopio se brod nakon prosvjeda malih brodara u Istri

Foto: Glas Istre

UDRUGA malih brodara iz Pule i Fažane održala je prosvjed zbog uvjeta poslovanja s Nacionalnim parkom Brijuni. Jedan brod koji je bio dio prosvjeda je - potonuo.

Riječ je o izletničkom brodu koji je bio dio prosvjeda malih brodara na putu iz Pule u Fažanu. Potopio se na povratku uslijed kvara na motoru. Potonuo je u svega nekoliko minuta, javlja Glas Istre. 

Prosvjed se održao jer mali brodari ne žele plaćati naknadu koja im je uvedena prije deset godina. Već godinama upozoravaju na to, ali resorna ministarstva dosad nisu reagirala. Kažu da ih je na prosvjed potaknula koronakriza, piše Glas Istre

NP Brijuni i ove im je godine želio naplatiti oplovljavanje, a kako nemaju posla zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa mali brodari su se pobunili. 

Ravnatelj NP-a Brijuni Marno Milotić smatra da se naplata mora izvršiti. Naime, nedavno je u sklopu ove teme stigao i dopis Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u kojem se podržalo male brodare. Milotić je na spomen tog dopisa prvo rekao da ne zna o čemu je riječ te da mora vidjeti, a potom dodao da je za nacionalne parkove nadležno Ministarstvo zaštite okoliša, a ne mora. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.