VIDEO Plenković novinarki RTL-a: "Slatki ste"

Foto: Index

ANDREJ Plenković je jučer nakon sastanka u HDZ-u, na kojem se raspravljalo o novoj velikoj aferi njegova zamjenika, krajnje neprimjereno odgovorio na pitanje novinarke RTL-a Damire Gregoret.

>> Plenković o Brkiću: Objavljene su određene informacije, razgovarat ću s njim

Naime, nakon što je vrh HDZ-a potresla još jedna afera, jučer je na tu temu sastančio vrh stranke na čelu s predsjednikom HDZ-a i premijerom Andrejem Plenkovićem.

Nakon sastanka Plenković je izašao pred okupljene novinare te odgovarao na postavljena pitanja.

Nervozni Plenković novinarki rekao "slatki ste" umjesto da odgovori na pitanje

No, kako to obično biva kad je šef HDZ-a nervozan zbog pitanja koja mu se postavljaju, u jednom trenutku je krajnje neprimjereno odgovorio na pitanje novinarke RTL-a Damire Gregoret.

Nakon niza pitanja premijeru o činjenici da je, prema policijskim dokumentima, Plenkovićev zamjenik Vaso Brkić kriminalcima dojavljivao informacije da su pod policijskim nadzorom, Gregoret je Plenkovića pitala je li mu to sve normalno, odnosno uobičajeno, na što je uslijedio nevjerojatan odgovor premijera: "Slatki ste, Damira."

Takav premijerov "odgovor" izazvao je nemalo negodovanje po društvenim mrežama, a dio korisnika je takav odgovor Plenkovića proglasio seksističkim. 

Damira Gregoret za Index: Ovo je neprimjereno i šokantno

Za komentar Plenkovićevog bahatog odgovora zamolili smo i novinarku RTL-a Damiru Gregoret.

"Takav komentar, umjesto odgovora na pitanje koje nema, potpuno je neprimjeren i šokantan, a najviše govori o onome tko ga izgovara. U ovom slučaju radi se o premijeru, koji si takvo što baš nikad ne bi smio dopustiti. Problem je što takvi komentari žene, koje su i dalje u neravnopravnom položaju, mogu dodatno obeshrabriti. Mene svakako ne. I dalje ću, u svakoj prilici, postavljati sva važna, samo ne slatka pitanja", rekla je Gregoret za Index. 

Pogledajte snimku:

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.