VIDEO Ovo je osumnjičeni za atentat u Beogradu

Screenshot: Facebook/Srpska Info

SRPSKA POLICIJA identificirala je ubojicu Strahinje Stojanovića, a tamošnji mediji prenose da se radi o 50-godišnjem Milivoju Lovrenoviću iz Bosanske Gradiške. On ima dvojno državljanstvo, Srbije i BiH.

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu za teško ubojstvo, a u tijeku je raspisivanje međunarodne tjeralice.

Rođenje unuka slavio pucajući po ulici

Od ranije je poznat policiji jer je prije više od 20 godina uhićen zbog podmetanja eksploziva u kući na području Banje Luke. Prošle godine njegovo se ime pojavilo u javnosti kada je pucao na ulici iz dva pištolja pa zatim snimku objavio na društvenim mrežama. Tada je slavio rođenje unuka.

Lovrenović je vlasnik više ugostiteljskih objekata u Gradiški.

Klasična i profesionalna likvidacija

Podsjetimo, Strahinja Stojanović ubijen je prošle nedjelje u eksploziji automobila u Ulici Omladinskih brigada u Novom Beogradu. U eksploziji su mu amputirane obje noge, a preminuo je u bolnici nedugo nakon atentata. S njim je u autu bila njegova djevojka, državljanka Kolumbije Sonja Suarez Gomez.

Sumnja se da je Lovrenović na dan atentata u jutarnjim satima iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gdje je na Stojanovićev automobil postavio improviziranu eksplozivnu napravu, na donji dio karoserije ispod vozačevog sjedišta. Aktivirao ju je daljinskim upravljačem oko podneva.

Iako još nema službene potvrde, vjeruje se da je atentat na 30-godišnjeg Stojanovića bila klasična i profesionalno izvedena mafijaška likvidacija. Stojanović je, naime, bio blizak klanu Šaranović, koji je godinama u ratu s klanom Luke Bojovića, jednog od najpoznatijih srpskih kriminalaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.