VIDEO Jako sijevalo nad Zagrebom

SLOVENIJU je večeras pogodilo veliko grmljavinsko nevrijeme koje je zatim prešlo granicu s Hrvatskom i trenutno se nalazi sjeverno od Dugog Sela. Oko 22 sata na granici Hrvatske i Slovenije u samo 30 minuta zabilježene su stotine munja.

Čini se da bi glavnina nevremena mogla proći sjeverno od Zagreba, a i broj munja se smanjio u posljednjih pola sata, pokazuju podaci koje je objavio DHMZ. Na snimci možete vidjeti kako je nebo nad Zagrebom izgledalo nešto prije 23 sata.

 

DHMZ je danas objavio upozorenje za zagrebačku regiju zbog mogućeg grmljavinskog nevremena, ponajprije u pograničnim područjima sa Slovenijom. Vjerojatnost grmljavine iznosi 50 do 80%.

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", piše DHMZ.

Padala i tuča

U dijelovima Slovenije danas je padala i tuča. Neurje.si je objavio fotografiju tuče s istoka Slovenije, uz granicu s Austrijom. Oluja se zatim nastavila kretati prema Hrvatskoj.

Tuča je pala i na području općine Sveti Križ Začretje.

Sutra sunčano i vruće

DHMZ za sutra najavljuje pretežno sunčano i vruće, a u unutrašnjosti mjestimice i vrlo vruće vrijeme. Vjetar će većinom biti slab, no duž obale popodne i umjeren jugozapadni.

Najniža temperatura zraka na kopnu od 18 do 23, malo niža u Lici, a na moru između 20 i 24 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 31 i 36 °C, lokalno u unutrašnjosti moguće i malo viša.

Za sutra su objavljena i upozorenja na veliku vrućinu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.