VIDEO Geraščenko: Naš dron leti iznad Crvenog trga. Kremlj bi mogao biti meta

Screenshot: Twitter

SAVJETNIK ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko je na Twitteru podijelio snimku Crvenog trga u Moskvi iz ptičje perspektive. "Ukrajinski dron mirno leti iznad Moskve. Čini se da Kremlj ima velike šanse da se vrlo brzo nađe u pogođenom području. Vatromet planiran za 9. svibnja?" napisao je uz objavljenu snimku. Newsweek nije mogao potvrditi vjerodostojnost snimke.

Rusija 9. svibnja obilježava Dan pobjede kojom se slavi pobjeda ruske vojske nad nacističkom Njemačkom 1945. godine. I ove godine će se tog dana u Moskvi održati tradicionalna vojna parada na Crvenom trgu, ali zbog sigurnosnih razloga je ipak otkazana povorka Besmrtnog puka.

"Boje li se vlasti u Kremlju nečega?"

Parade povodom obilježavanja 9. svibnja također su otkazane na Krimu te u gradovima Belgorodu i Kursku, koji graniče s Ukrajinom. "Crveni trg bit će zatvoren za javnost od 27. travnja do 10. svibnja zbog priprema i održavanja parade. Ako sam u pravu, ovo se nikada nije dogodilo u povijesti Moskve, čak ni 1941. Boje li se vlasti u Kremlju nečega?" zapitao se Geraščenko.

"Ali ima još jedna stvar: dronovi padaju s neba. Fizičko zatvaranje trga od toga ne štiti", upozorio je. Ruska državna novinska agencija Tass je danas objavila kako su tri drona s kamerama pronađena u različitim područjima moskovske regije. Podsjetimo, jučer je u šumi kod Moskve pronađen dron napunjen eksplozivom.

"Putin postaje sve otrovniji"

Moskva trenutno istražuje slučajeve pronađenih dronova. "Utvrđuje se kome su pripadali i za koju svrhu su lansirani", potvrdili su. Ukrajina nije preuzela odgovornost za lansiranje dronova. Geraščenko je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina da "postaje sve otrovniji".

"Jedini strani čelnik koji će sudjelovati na paradi povodom Dana pobjede u Moskvi 9. svibnja je predsjednik Kirgistana. Poziv mu je upućen krajem ožujka. Ove godine zemlja agresor neće imati nikakve demonstracije ili skupove posvećene 1. svibnja. Ruske vlasti također neće održati tradicionalni marš Besmrtnog puka 9. svibnja", napisao je Geraščenko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.