INDEX ANKETA 93% glasača ne podržava taksiste: "Dok su nas derali s cijenama, bilo im je dobro"

Foto: Index

HRVATSKI taksisti ponovno prosvjeduju protiv Ubera. Danas su blokirali prometnice u Zagrebu, ali i u Dubrovniku i Splitu, a hoće li ovakav potez u jeku turističke sezone biti sankcioniran i kako - ne zna se.

U sva tri grada taksisti su odlučili blokirati pristup zračnim lukama, a za današnju akciju kažu da je - opet spontana.

> DOZNAJEMO - TAKSISTI DOBILI BATINE Nije poznato tko je namlatio taksiste iz Dubrovnika

> "ZABRANITE APLIKACIJU" Taksisti blokirali promet oko aerodroma u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku

"Nakon posljednjeg spontanog okupljanja u Zagrebu prije dva mjeseca tražili smo da zakon bude isti za sve. Kako se to nije dogodilo, osobno izražavam svoje nezadovoljstvo te sam zaustavio svoje vozilo. Ne znam što su drugi pojedinci napravili. Vjerojatno su vozili goste na aerodrom pa su me vidjeli i pridružili se", rekao  je predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoza Božo Miletić.

Posljednji štrajk upozorenja

Čini se da taksisti neće stati samo na tome. Kako je za Index kazala odvjetnica taksista Doris Košta, spremaju puno radikalnije poteze.

"Današnji prosvjed uslijedio je isključivo zbog Ubera i nereagiranja državnih tjela. Taksi službe obavljaju posao u skladu s pozitivnim zakonskim propisima. Želimo kazati: "Dosta Uber!" Jučer su u Španjolskoj izašli taksisti u 24-satni štrajk zbog Ubera i njihovih vozača. Naši taksisti trpe veliku štetu. Pišemo tužbu prema državi koja mora reagirati i zaštiti taksiste. Ovo je posljednji štrajk upozorenja pred prosvjede koji će paralizirati Hrvatsku u turističkoj sezoni", kazala je Košta.

>> ODVJETNICA TAKSISTA Ovo je zadnje upozorenje pred prosvjede koji će paralizirati Hrvatsku


U velikoj anketi smo vas pitali - podržavate li taksiste i njihove blokade? Anketu Indexa ispunilo je 40.000 čitatelja. 93 posto odgovorilo je "NE", odnosno da ne podržavaju taksiste. Samo sedam posto glasača odgovorilo je da podržava taksiste.



Također smo vas zamolili da u komentarima objasnite zašto podržavate, odnosno ne podržavate ovakve poteze taksista. U nastavku donosimo neke od vaših komentara:

"Konkurencija uvijek dobro dođe. Zašto bi netko imao monopol".

"Puno je nas izgubilo poslove; radimo više za manje novaca i ulažemo u posao pa se ne plaćemo i ne prosvjedujemo. A godinama su nas derali. Promjene, gospodo, promjene"

"Liberalizirati taxi prijevoz"



"Matematika je jednostavna....spustite cijene kao kod ubera I svi ce te imati posla a jbg morate I malo radit da bi zaradili dnevnicu ..nemozete samo sjedit po kaficima I ostalim okupljalištima...najlakse je napraviti dvije tri vožnje I uzet 400 kn I pametnom dosta"

"Nemam nista protiv taksista, dok god mogu birati nacin prijevoza sa tocke a do tocke b :-D...ako i ukinu uber postoje drugi oblici prijevoza...oni imaju pravo prosvjedovati radi svoje zarade ,a mi imamo pravo birati gdje cemo ostaviti nas novac"


"Naše taksiste treba spustiti na zemlju a Uber prisiliti da radi po našim zakonima ili im zabraniti rad"

" . . . hoće li ovakav potez u jeku turističke sezone biti sankcioniran i kako - ne zna se." - Kako se ne bi znalo? Pa naravno da neće. Kod nas su sankcionirani samo građani kad padnu u dužničko ropstvo. Onda je sve hitno i ažurno"



"Neka Taxisti prilagode cjenu kao i drugi , pa u Hrvatskoj neće biti problema"

"Dođem do taksija u Splitu na kolodvoru da me odvede kući, kaže da mu je to prekratka vožnja i da će izgubiti mjesto neka idem autobusom"

"Dok su nas godinama derali s cijenama, onda im je bilo dobro. Naprave dvije voznje od po 200 Kn i on si je dnevnicu zaradio pa ce malo prilec u hladovinu. A ljudima su besramno iz dzepa izbijali pare. Sada kad je dosla konkurencija, pa treba spustit cijene i odradit 15-20 voznji dnevno, sada im je frka. Prvo su bili protiv Cammea, sad su protiv Ubera. To su neradnici, agresivci, nasilna stoka koja je navikla besramno peljesit ljude i po cijele dane nista ne radit"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.