Vatrogasci s Brača za 40 minuta po teškom terenu došli do aviona i spasili 3 osobe

Foto: VOP Brač

HRVATSKA vatrogasna zajednica objavila je priopćenje oko pada aviona na Braču.

"Danas u  09:32 od Zračne luke Brač primljena je dojava o padu zrakoplova Cessna 172 na otoku Braču kod Blaca, a u kojemu se nalaze pilot i dva putnika.

Već u 9:34 na mjesto nesreće izlaze vatrogasci te je u potrazi za letjelicom sudjelovalo 11 pripadnika DVD-a Supetar sa 4 vozila, 4 vatrogasca DVD-a Bol sa 2 vozila te 2 vatrogasaca s 1 vozilom vatrogasaca Zračne luke Brač. U 10:16 vatrogasci DVD Supetar pronalaze mjesto pada letjelice u kojoj su bila 3 putnika koji su ozlijeđeni, ali su izvan životne opasnosti.

Nakon što su vatrogasci Vatrogasne operativne postrojbe Brač izvukli sve tri osobe, sudjelovali su u njihovu prijevozu u Zračnu luku Brač odakle je organiziran njihov hitni medicinski transport za Split", priopćili su.

"Ozlijeđene osobe su izvan životne opasnosti. Na mjesto događaja su izašli vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Supetar i Bol koji su sudjelovali u izvlačenju osoba iz letjelice te u njihovu prijevozu do helikoptera", kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević.  

Dodao je i kako se radi osiguranje od mogućeg izbijanja požara na mjestu pada letjelice, gdje se i dalje nalaze vatrogasne snage koje osiguravaju prostor nesreće.

"Čestitam vatrogascima"

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pohvalio je cijeli tijek akcije kao i brzu reakciju vatrogasaca koji su sudjelovali u ovoj intervenciji, a zahvaljujući kojima su spašeni ljudski životi. "Čestitam vatrogascima zahvaljujući kojima su spašeni ljudski životi", kazao je zapovjednik Tucaković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.