Vatrena noć u Splitu: Palili kontejnere pa zapalili automobile

Foto: Index

PET AUTOMOBILA sinoć je oštećeno u Splitu požarom koji se proširio iz kontejnera. Osam plastičnih kontejnera za selektirani otpad planulo je u Šižgorićevoj ulici oko 1.25 sati. Svega koji minut kasnije zapaljeni su i metalni kontejneri u ulici Fausta Vrančića. Tamo auta nisu gorjela, već je izgorjelo smeće u kontejnerima, izvijestili su iz policije. 

U tijeku je očevid, policija upozorava građane da ne parkiraju vozila neposredno uz plastične kontejnere. Pozivaju građane da im dojave ako što znaju o počiniteljima.

Na Lokvama već prosvjedovali zbog narkomana koji im se okupljaju u kvartu

U gradskom kotaru Lokve, kojem pripada Šižgorićeva ulica, već su imali problema sa narkomanima koji se okupljaju na zelenim površinama u blizini škole i vrtića. U svibnju se okupilo nekoliko stotina građana na prosvjedu nakon posljednjeg sukoba ovisnika u kvartu. Jedan je završio u bolnici s teškim ozljedama nanesenim nožem.

Predsjedniku gradskog kotara i gradskom vijećniku stranke Pametno Jakovu Prkiću u požaru je manje oštećen automobil.

Ove godine zapaljeno 70 kontejnera u Splitu, a godišnje ih se nabavi 100

Operativna direktorica Čistoće, također gradska vijećnica Ljubica Vrdoljak, kaže nam da je ove godine zapaljeno čak 70 plastičnih kontejnera za selekciju otpada. A 100 ih nabave godišnje.

"Ove godine imamo nešto veći broj zapaljenih kontejnera, koji su po standardima EU plastični. Kontejneri su po europskom standardu, ali nažalost mi nismo po standardu. To nas neće omesti da nabavimo nove plastične kontejnere za selekciju otpada, planirali smo i širenje te djelatnosti", kaže Vrdoljak.

Splićani uglavnom ispravno pune kontejnere za staklo i papir, no sa pražnjenjem kontejnera za plastiku, djelatnici Čistoće nailaze na velike probleme.

"U kontejnerima za papir i staklo imamo po 90 posto čistog materijala, a u onima za plastiku tek 30 posto. Ne znam što je u glavama ljudi, ali tamo se nađe svašta. Građevinskog, komunalnog otpada...", otkrila nam je Vrdoljak.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.