Upravno vijeće splitskog KBC-a vode HDZ-ovi tajnici i kandidat Hrasta za župana

Foto: FaH

DANAS su imenovani novi članovi Upravnog vijeća splitskog KBC-a. Vodit će ga Ante Mihanović, tajnik Splitsko-dalmatinskog HDZ-a, desna ruka šefa organizacije Ante Sanadera. Uz bok će mu biti tajnik splitskog HDZ-a Tomislav Prljević, te dr. Ivica Grković, profesor Medicinskog fakulteta u Splitu, na posljednjim lokalnim izborima kandidat Hrasta za župana.

Mihanoviću pune ruke posla, i ljekarne i bolnica

Za Mihanovića kažu da raste brže od Facebooka. Svojedobno je bio predsjednik Skupštine Jadroplova, pa je postavljen za zamjenika šefa Lučke uprave Domagoja Maroevića. Prije koju godinu preuzeo je ravnateljsku fotelju Županijskih ljekarni. Mihanović je diplomirani pravnik i njegovo postavljanje na čelo Vijeća mnogi vide kao snaženje pozicije Ante Sanadera, kojeg čekaju i unutarstranački izbori i mogući sukob sa županom Zlatkom Ževrnjom.

Prljević je zaposlenik Razvojne agencije, tajnik Gradske organizacije HDZ-a i vijećnik u Gradskom vijeću Splita. Diplomirani je ekonomist.

Profesor Grković napustio je Hrast, nije bio za koaliciju sa HDZ-om. Dobar je prijatelj sa bivšim dekanom fakulteta Matkom Marušićem, ali, kako čujemo, i sa gradonačelnikom Omiša Ivanom Kovačićem.

Novi ravnatelj dječji kirurg Ivo Jurić

Sada kada je formirano novo Upravno vijeće očekuje se i smjena sanacijskog upravitelja dr. Kolje Poljaka, istaknutog splitskog SDP-ovca, koji je preživio smjenu upravitelja najvećih hrvatskih bolnica zahvaljujući intervenciji splitskog gradonačelnika Ive Baldasara.

Bolnicu bi uskoro trebao preuzeti dječji kirurg Ivo Jurić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.