Umro mladi nogometaš koji je ujedinio Vukovarce

Screenshot: Facebook

VASILIJE SENTIVANAC, 18-godišnji nogometaš iz Borova Sela koji je ujedinio Vukovar, preminuo je nakon godine i pol teške borbe s akutnom leukemijom u Njemačkoj.


"Pobijedit ću leukemiju i opet se vratiti nogometu", rekao je Vasilije prije godinu dana, ali nažalost nije uspio.

Mladi nogometaš Vaso, kako su ga zvali prijatelji, ostat će zapamćen  kao mladić koji je svojom životnom pričom ujedinio podijeljeni grad Vukovar, piše Glas Slavonije.

Za njega organiziran niz humanitarnih akcija

Vukovarci su, kako bi pomogli bolesnom Vasiliju i njegovoj obitelji da liječenje nastavi u Njemačkoj, organizirali niz humanitarnih akcija i skupljali novac potreban za liječenje.

Pritom se nije spominjalo tko je Hrvat, a tko Srbin, piše Glas Slavonije i dodaje kako je za pomoć Vasi odigrana i prijateljska utakmica između HNK Vukovar 1991 i NK Vuteks Sloga, inače velikih nogometnih rivala.

Prvi simptomi bili su bolovi u grlu

Krajem 2016. godine Vaso se požalio na bolove u grlu pa je s ocem otišao na pregled. Odmah sutradan završio je na Rebru, a potom u Njemačkoj.

Dijagnosticirana mu je akutna leukemija.

Vaso je preminuo danas, okružen obitelji koja je danonoćno bila pokraj njega. Bio je poznat kao uzoran mladić i perspektivan nogometaš, koji je igrao za NK Vuteks Sloga, a jedno je vrijeme nosio i dres Vukovara 1991.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.