Umro kaštelanski vatrogasac, heroj iz strašne željezničke nesreće kod Splita

Foto: DVD Kaštela, Screenshot: YouTube

VATROGASCI iz DVD-a Kaštela objavili su da je umro njihov kolega Marijan Gjirlić.

Osim što je bio dugogodišnji vatrogasac, Gjirlić je jedan od heroja iz Rudina kod Splita. Ondje je, podsjetimo, 2009. godine izletio vlak, a Gjirlić je autobusom ozlijeđene vozio u splitsku bolnicu.

U toj nesreći poginulo je šest osoba, dok ih je 55 bilo ozlijeđeno. Velik broj ozlijeđenih upravo je Gjirlić autobusom vozio u bolnicu.

"Dana 04. rujna 2019. godine prestalo je kucati srce našeg kolege i prijatelja Marijana Gjirlića.

Marijan je rođen 01. lipnja 1981. godine u Splitu. U DVD Kaštela učlanio se 1991. godine. Ponosno je nosio zvanje Vatrogasnog dočasnika te isticao plamenice za hrabrost i požrtvovnost i spomenice za 20 godina aktivnosti u Društvu. Obnašao je funkciju člana zapovjedništva, te sudjelovao na mnogobrojnim vatrogasnim intervencijama i vatrogasnim natjecanjima diljem Hrvatske.

Vrijedi navesti kako se posebno istaknuo pri intervenciji nesreće putničkog vlaka u srpnju 2009. godine, kada je obavljao svoj redovni posao kao vozač autobusa javnog gradskog prijevoza i došao do mjesta nesreće i prevezao ozlijeđene do KBC Split, a za koji je čin njegova tvrtka Promet Split nagrađena “plaketom najbolji pothvat 2009. godine”.

Unatoč teškoj bolesti bio je dio nas i nadasve borac, čime pokazuje svoju vrlinu i humanost prema vatrogasnome pozivu. Mi ćemo ga zauvijek pamtiti kao najjačeg i najveselijeg među nama.

Vječno ti hvala za sve što si činio!

Pogreb dragog nam pokojnika uz vatrogasnu pogrebnu počast obavit će se u petak, 6. rujna 2019. godine u 17 sati na mjesnom groblju Sv. Jure, Radošić", napisali su kaštelanski vatrogasci u emotivnoj objavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.