Umirovljena liječnica uhvaćena kako krade u dućanu. "Žao mi je, težeg sam stanja"

Umirovljena 65-godišnja specijalistica opće medicine uhvaćena je kako krade u jednom zagrebačkom Sparu, a ovih je dana na Općinskom kaznenom sudu čula i svoju presudu. Uhvaćena je prošlog ljeta, i to u dva navrata, a ukupni iznos ukradene robe iznosio je 116.79 eura.

Tako je u prvom navratu umirovljenica ukrala dvije Coca-Cole zero u bocama od pola litre, dvije Nivea kreme za sunčanje, dvije čokolade Dorina s keksom, jednu Bajaderu od 200 grama, pola kile grožđa i tri mala Raffaella.

Drugi je put uhvaćena dva tjedna kasnije kada je iz trgovine pokušala iznijeti Coca-Colu od dvije litre, sok od naranče, blazinice, ručnik, gaće, voćni jogurt, čokoladu Merci, umak za burgere, puding, bombonijeru Mozart, kavu, kruh, šampon i Nivea kremu.

Živi od 600 eura mirovine

"Smatram se krivom i priznajem sve što mi se stavlja na teret. Žao mi je i kajem se. Inače sam u mirovini i težeg sam zdravstvenog stanja. Obećavam da se ništa slično više neće ponoviti, jednostavno se dogodilo. Prihvaćam kaznu", kazala je liječnica sutkinji.

Ona ju je pak na kraju osudila na kaznu od šest mjeseci zatvora uvjetno, koju neće izvršiti ako u roku od jedne godine ne počini novo kazneno djelo. U presudi je uzela u obzir činjenicu da živi od 600 eura mirovine te da je težeg zdravstvenog stanja, zbog čega ju je oslobodila troškova postupka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.