Uhićeno još 10 torcidaša zbog napada na Srbe u Uzdolju

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

POLICIJA je danas uhitila još deset huligana koji su u Uzdolju napali Srbe koji su gledali utakmicu Crvene zvezde u kafiću Petko. 

"Tijekom daljnjeg kriminalističkog istraživanja policijskih službenika šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske policije, na okolnosti događaja od 21. kolovoza u Uzdolju, danas 5. rujna u službene prostorije Policijske uprave šibensko-kninske je privedeno ukupno 10 osoba sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja, koje se dovode u vezu s tada počinjenim kaznenim djelima nasilničko ponašanje, tjelesna ozljeda i oštećenja tuđe stvari.

Tijekom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obavijesti koji privedene osobe mogu dovesti u izravnu vezu s počinjenim kaznenim djelima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o utvrđenom i poduzetom blagovremeno će biti obaviještena javnost", priopćila je šibensko-kninska policija. 

Podsjetimo, prije tjedan dana pritvorena su četvorica napadača, a policija je rekla kako su svi napadači, njih 15-ak, pripadnici splitske Torcide. 

Kako su torcidaši isplanirali i izveli napad

Načelnik šibensko-kninske policije prije tjedan je dana otkrio kako su torcidaši izveli napad na Srbe kod Knina te napomenuo da se traga za još desetoricom huligana.

"Kao dio navijačke skupine iz Splita okupili su se u Splitu i s više vozila krenuli u Uzdolje temeljem prethodnog dogovora zbog utakmice Crvene zvezde. Parkirali su u blizini ugostiteljskog objekta. Jedan je izašao iz automobila i otišao u izvidnicu. Kasnije su ušli u ugostiteljski objekt maskirani fantomkama i napali goste, dok su vozači ostali u automobilima", rekao je načelnik Policijske uprave šibenske. 

"Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom 19-godišnjaka, 21-godišnjakom i 28-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela nasilničkog ponašanja u vezi zločina iz mržnje, oštećenje tuđe stvari te da su nanijeli tjelesne ozljede na štetu 37-godišnje vlasnice ugostiteljskog objekta i još četiri osobe. 
 
Osumnjičeni su zajedno s još desetak, za sada nepoznatih počinitelja, kao pripadnici jedne navijačke skupine iz Splita, 21. kolovoza ove godine okupili u Splitu i s više osobnih vozila se uputili prema mjestu Uzdolje, a temeljem prethodnog dogovora da će otići u ugostiteljski objekt u kojem se prati nogometna utakmica Crvena zvezda - Young Boys kako bi se nasilnički ponašali prema zatečenim osobama.
Nakon dolaska u Uzdolje parkirali su vozila uz cestu u blizini ugostiteljskog objekta, nakon čega je jedan od za sada neidentificiranih počinitelja izašao iz vozila i otišao pješice u navedeni kafić s ciljem izviđanja, gdje se zadržao kraće vrijeme, izvidjevši situaciju o gostima kafića, a potom se vratio do osumnjičenih.

Potom su se s najmanje četiri osobna vozila oko 22.15 dovezli ispred ugostiteljskog objekta u koji su ušli osumnjičeni, zajedno s još desetak neidentificiranih osoba, te maskiranih lica s tzv. fantomkama, majicama i maramama, noseći u rukama razne drvene i metalne predmete, dok su vozači ostali čekati u vozilima.

Ulaskom u ugostiteljski objekt, zbog mržnje na nacionalnoj osnovi osumnjičeni su verbalno vrijeđali oštećenu vlasnicu objekta i zatečene goste, uništavajući inventar ugostiteljskog objekta palicama. Potom su palicama napali zatečene goste u objektu zbog čega je njih petero lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.