Uhićen vozač koji je udario dječake kod Koprivnice i pobjegao. Otkriveni detalji

Foto: Hina

KOPRIVNIČKO-križevačka policija kasno večeras izvijestila je kako je pronašla vozača koji je u srijedu oko 18.45 autom udario u dvojicu dječaka na biciklu i pobjegao, javlja Podravski.

Poznate su i okolnosti ove teške nesreće

"U mjestu Goričko, osobnim automobilom VW Polo koprivničke registarske oznake kretao se županijskom cestom u smjeru Koprivničkog Ivanca. Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika u južni odvodni kanal", navodi policija i dodaje kako se uspio vratiti na kolnik te je u zanošenju na sjevernoj prometnoj traci udario u bicikl.

Policija ističe da je 8-godišnjak na biciklu nepropisno vozio sjevernom prometnom trakom u istom smjeru i to bez zaštitne kacige na glavi i koji je potom pao s bicikla u sjeverni odvodni kanal.

"Vozilo je potom udarilo u drugi bicikl kojim je nepropisno sjevernom prometnom trakom u istom smjeru ispred prvog dječaka upravljalo drugo dijete u dobi od devet godina, također bez zaštitne kacige na glavi. Od siline udarca dijete je odbačeno u sjeverni odvodni kanal, dok je bicikl odbačen na južnu prometnu traku", piše policija.

Pobjegao s mjesta nesreće, nije bio pijan

Vozač VW Pola potom je sletio u sjeverni odvodni kanal, nakon čega se vratilo na kolnik i bez zaustavljanja udaljilo s mjesta događaja prometne nesreće.

Djeca su prevezena u Opću bolnicu Koprivnica, a prema dostupnim informacijama, devetogodišnjak je dobio teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život, dok drugi dječak nije ozlijeđen.

"Intenzivnim kriminalističkim istraživanjem tijekom večernjih sati uhićen je muškarac u dobi 77 godina s koprivničkog područja", navodi policija koja je očevid provodila do 21.05.

Doznaje se i da nije bio pod utjecajem alkohola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.