Ubojstvo i samoubojstvo u hramu u Tokiju: Samurajskim mačem zaklao svoju sestru i pomoćnicu

Foto: Wikipedia/Morio
 
TROJE ljudi je ubijeno i jedna osoba je ranjena u krvavom napadu u poznatom japanskom svetištu, javlja BBC.
 
Osumnjičeni napadač ubio je svoju sestru, glavnu svećenicu hrama Tomioka Hachimangu u Tokiju, u četvrtak navečer dok je izlazila iz svog automobila, izjavila je policija.
 
Muškarac je zatim ubio još jednu ženu, za koju se vjeruje da mu je bila pomoćnica u zasjedi, a zatim je ubio i sebe. Na mjestu incidenta pronađen je krvavi samurajski mač uz nekoliko noževa.
 
Svađa oko nasljedstva: Prijetio sestri da će je "poslati u pakao"
 
Do napada je došlo kada je svećenica Nagako Tomioka (58) izašla iz automobila ispred hrama. Pomoćnica njenog brata, žena u tridesetim godinama, ubola je mačem Tomiokinog vozača, koji je uspio pobjeći.
 
Tomioka je preminula od posljedica duboke ubodne rane u prsima, a policija je izjavila da vjeruje kako je muškarac zatim ubio svoju pomoćnicu i sebe.
 
Lokalni mediji su objavili da je motiv ubojstva svećenice bila duga obiteljska svađa o nasljedstvu. Tomiokin brat preuzeo je vođenje svetišta u devedesetima, ali je 2001. otpušten i njihov otac se vratio na položaj glavnog svećenika. Tada je imenovao Nagako svojom nasljednicom.
 
Njezin brat u to vrijeme joj je slao prijeteća pisma i uhićen je u 2006. kada je naveo da će Nagako "poslati u pakao".
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Tokio, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Tokio. 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.