Uber boat kreće u nekoliko europskih gradova

Foto: EPA

Uber, koji je već dugo prisutan na cestama, sada se širi i na vodene puteve, prenosi Forbes Hrvatska. Ove godine će svoju uslugu lansirati u nekoliko ključnih europskih gradova. Potražnja za Uberovim uslugama porasla je za 55% u 2023. godini u mjestima poput Grčke i Španjolske te se očekuje daljnji rast broja korisnika, koji trenutno broji 6.5 milijuna. Na Ibizi je aplikacija otvorena čak 800.000 puta, piše Forbes.

Na Ibizi početak u kolovozu

Na Ibizi će Uberova jahta početi prevoziti putnike u kolovozu. Gosti će moći rezervirati luksuznu jahtu Sunseeker za osmosatno putovanje oko otoka, a rezervacije kreću od 26. srpnja. Cijena iznosi 1600 eura i uključuje osobnog skipera, besplatni šampanjac i transfere do i s jahte.

U Veneciji će gosti moći koristiti Uber za naručivanje elegantnog drvenog plovila koje će ih prevoziti po laguni. Usluga će biti dostupna od 8 ujutro do 8 navečer, a brod može primiti šest putnika po cijeni od 120 eura.

Uber Boat usluga se proširuje i na Grčku, uključujući Mikonos, Atenu, Krf i Santorini, omogućujući prijevoz do udaljenih otoka.

Vožnje po Seinei

U Parizu će Uber omogućiti vožnju električnim brodom po rijeci Seinei, a tijekom Olimpijskih igara nudit će besplatne jednosatne vožnje kako bi se olakšao promet.

U Londonu, Uber Boat By Thames Clippers već neko vrijeme pruža uslugu prijevoza po Temzi. Dosad su prevezli preko četiri milijuna putnika. Raspored je pristupačan i točan: s centralnih dokova kreću svakih 20 minuta, piše Forbes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.