U Zagrebu prisegnuli suci Vojnostegovnog suda

U PROSTORIJAMA Ministarstva obrane (MORH) jučer su na sudačku i porotničku dužnost Vojnostegovnog suda prisegnula osmorica časnika Oružanih snaga (OSRH), priopćeno je iz MORH-a.

Novi suci porotnici; general pukovnik Mladen Kruljac, brigadir Stjepan Nižić, brigadir Filip Aračić, pukovnik Veljko Frlan, kapetan fregate Nenad Žitković, satnik Radomir Brkić, satnik Drago Ilić te stožerni časnik - sudac satnik Marin Tudor, na vojno-sudačku dužnost su imenovani temeljem odluke vrhovnog zapovjednika OSRH predsjednika Stjepana Mesića.

Prisezi su nazočili načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Josip Lucić, državni tajnik Željko Goršić, tajnik MORH-a Petar Barać i ostali predstavnici MORH-a i OSRH.

Suci će raditi "kvalitetno, nepristrano i zakonito"

Novoimenovani suci su se obvezali na suradnju sa Sudom i obnašanje dužnosti u skladu sa zakonom i prisegom koju su položili. Nakon prisege sucima se obratio general Lucić koji je naglasio važnost vojne stege i rada Vojnostegovnog suda za ukupno djelovanje OSRH.

Državni tajnik MORH-a Željko Goršić, istaknuo je da je uloga Vojnostegovnog suda od iznimnog značenja za suce i suce porotnike od kojih se traži da časno, odgovorno i nepristrano obavljanju svoje dužnosti.

U ime prisežnika govorio je general pukovnik Mladen Kruljac koji se zahvalio na povjerenju prilikom imenovanja na časne i odgovorne dužnosti.

"Uvjeravam vas da ćemo ispuniti našu ulogu i značaj, da ćemo zadaće sudaca obavljati kvalitetno, nepristrano i zakonito. Također, svečanom prisegom obvezali smo se na savjesno, pošteno i odgovorno obnašanje sudačke dužnosti na Vojnostegovnom sudu, kako u stegovnim, tako i u postupcima materijalne odgovornosti", rekao je general Kruljac.   

R.I.
Foto: MORH

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.