Nacional: Je li se Plenkovićeva žena uplela u zapošljavanje prijateljice?

Foto: Lana Slivar Dominić/Pixsell, Nacional

NACIONAL je objavio nove transkripte razgovora snimljenih tijekom istrage afere Vjetroelektrane koji se nalaze u spisima Uskoka.

U njima se spominje i Plenkovićeva supruga Ana Maslać, a Nacional se pita hoće li Uskok provjeriti je li se premijerova supruga neprimjereno uplela u zapošljavanje svoje prijateljice.

Naime, donose transkript razgovora od 5. prosinca 2019. između Ilijane Krešić Rajić, nekadašnje Banožićeve savjetnice, i Ivane Pintar, Banožićeve pomoćnice u Ministarstvu državne imovine, gdje je bio ministar prije nego što je postao ministar obrane. Pintar je bila osoba čije su razgovore prisluškivali u sklopu istrage oko Josipe Čuline (ex Rimac).

"Došla je samo zato što je prijateljica s Anom Maslać"

Njih dvije komentiraju Ivanu Mamić, članicu zagrebačkog HDZ-a, nekadašnju djelatnicu Hrvatskog sabora i HDZ-ovu zastupnicu u zagrebačkoj Skupštini te djelatnicu Ministarstva gospodarstva, a zatim i Ministarstva obrazovanja.

"Tko je ona, došla je za zamjenicu samo zato što je prijateljica s Anom Maslać, tko je ona, nebitna je", kaže Ilijana Krešić Rajić Ivani Pintar. Nacional piše kako su Maslać i Mamić bile zajedno u saboru.

Index je tražio komentar od Ane Maslać Plenković preko glasnogovornika vlade. Kad ga dobijemo, objavit ćemo ga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.