U Solinu napao policajce. Prije par godina je izrešetao mladića i bacio ga u bunar

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vito Matijaš, koji je već odslužio pet godina zatvora zbog pokušaja ubojstva, fizički je napao solinske policajce koji su mu jučer htjeli pretražiti dom, piše Dalmatinski portal

U sukobu su ozlijeđena dvojica policajaca, ali i sam napadač. Policajci su u konačnici uspjeli savladati Matijaša i odvesti ga u splitsku bolnicu. U Matijaševom stanu pronađeno je oko 50 grama kokaina. 

Dalmatinski portal navodi kako Matijaš nije zadobio teže ozljede te da se očekuje njegovo brzo puštanje iz bolnice i prebacivanje u policijsku postaju. 

Nikad nije rasvijetljen motiv pokušaja ubojstva

Inače, Matijaš je osuđen na pet godina zatvora jer je početkom 2017. zajedno s Ivanom Kelamom pokušao ubiti 20-godišnjeg Matka M. Matijaš i Kelam su oteli mladića u Kaštelima te ga odvezli u u Vrsine kod Marine. Tamo su ga ranili s više hitaca iz pištolja te ubacili u bunar za stoku. 20-godišnjaka je idućeg dana spasio prolaznik koji ga je spazio u bunaru.

Matijaš i Kelam su priznali djelo na suđenju, ali na pitanja nisu htjeli odgovarati. Ostao je tako nerasvijetljen motiv ovog djela. Nikada se nije saznalo zbog čega su oteli 20-godišnjaka, izrešetali ga i bacili u bunar da umre.

Sudac Slavko Lozina je na izricanju presude u listopadu 2017. pokušao objasniti zašto je optuženicima dao minimalne kazne zatvora. 

"Optuženici su bili kooperativni, priznali su i tako skratili postupak. Bili su iskreni i pokajali se. Matijaš je neosuđivan, ima psihičkih problema, bio je smanjeno ubrojiv. Prije par godina ubijen mu je brat. Kelam je, pak, osuđen za prijetnju koja nije ostvarena. Kazna je primjerena težini kaznenog djela", naveo je tada Lozina.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.