KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Istarskoj županiji 63 nova slučaja, umrla jedna osoba

Ilustracija: Dusko Marusic/PIXSELL

NA PODRUČJU Istarske županije gotovo dvostruko više je izliječenih nego novozaraženih s obzirom na to da su od jučer potvrđene 63 novozaražene osobe, a izliječeno je 112, dok je umrla 82-godišnjakinja s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 622 uzorka briseva na covid-19 te su potvrđene 63 novozaražene osobe. Za 45 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod dvije osobe epidemiološki radi o uvezenim slučajevima s područja Rijeke i Zagreba, naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U epidemiološkoj obradi nalazi se 16 osoba.

U međuvremenu od jučer je izliječeno 112 osoba tako da je trenutno u Istri 537 pozitivnih osoba dok su u samoizolaciji 1402 osobe. 

Na odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je 57 osoba, a od toga su dvije osobe u respiracijskom centru. U bolnici je preminula 82-godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.