U Indiji silovana Britanka, policija uhvatila silovatelja

Foto: EPA

POLICIJA je uhitila 31- godišnjeg muškaraca zbog silovanja 48-godišnje britanske državljanke u zapadnoj indijskoj državi Goi, javlja BBC.

Napad se dogodio ovog četvrtka kad se žrtva vraćala u svoj hotel, izjavio je za medije Rajendra Dessai, policijski službenik iz postaje u južnoj Goi.

Presreo žrtvu na cesti, silovao je i ukrao stvari

''Napad je prijavljen u ranim jutarnjim satima, oko 4:30'', rekao je Dessai. Ispričao je kako je napadač presreo ženu na usamljenom mjestu na cesti te ju je odveo u polje gdje ju je silovao i potom odnio sa sobom njene torbe. Osumnjičeni je uhićen zbog sumnje u silovanje i pljačku.

Ime žrtve nije poznato medijima jer se prema zakonima u Indiji žrtvama seksualnog napada imena ne smiju otkriti u javnosti. No policija je izjavila kako je žena bila stalni posjetitelj u Goi te da je odsjela u blizini poznate plaže Palolem gdje se napad i dogodio.

Goa - najveća turistička destinacija Indije

Goa je jedno od najvećih turističkih područja u Indiji u kojem se nalaze neke od najljepših plaža u zemlji te je godišnje posjećuje stotine tisuća stranih turista. Prema podacima indijskog ministarstva turizma, tijekom 2017. godine 270.000 stranih turista boravilo je u Indiji.

Narušena reputacija zbog seksualnih napada

No reputacija ove destinacije se stalno urušava zbog brojnih seksualnih napada. Prošle godine još jedna britanska državljanka bila je silovana i ubijena pokraj plaže Deobagh u Canaconi. Britanska tinejdžerka Scarlett Keeling također je silovana i ubijena u Goi 2008. godine.

Indijske vlasti već desetljećima nastoje smanjiti broj seksualnih napada. Prema podacima Nacionalnog ureda za statistiku zločina, tijekom 2016. godine prijavljeno je 39.000 silovanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.