KORONAVIRUS U SVIJETU

U Hercegovini sedam novozaraženih koronavirusom

Ilustracija: Denis Kapetanovic/PIXSELL

DANAS je blago porastao broj osoba zaraženih koronavirusom na području Hercegovine sa sedam novih slučajeva otkrivenih u posljednja 24 sata. 

Kako su priopćili iz Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije, najveći broj oboljelih od covida-19 je u Mostaru, gdje su testiranjem otkrivene četiri novozaražene osobe, slijede Stolac, Čapljina i Čitluk s po jednim slučajem. U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru na zarazu virusom SARS-CoV-19 testirano je 227 uzoraka. 

U samoizolaciji 144 osobe

Po istome priopćenju u covid-bolnici u Mostaru trenutačno se liječe 4 bolesnika koji imaju stabilnu kliničku sliku. U samoizolaciji su 144 osobe. 

Epidemiološke službe i Krizni stožer u HNŽ-u u utorak su pozvali građane na pridržavanje propisanih sigurnosnih mjera koje uključuju obvezu nošenja maski u svim zatvorenim prostorima te izbjegavanje masovnijih okupljanja i držanje distance. 

Područje Hercegovine je nakon prvotne eskalacije epidemije više tjedana bilo pošteđeno od novih slučajeva koronavirusa. Posljednjih tjedan dana broj zaraženih lagano raste. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.