Turci u Split došli gledati hotel Bellevue, no vlasnika Dogus grupe oduševila je Vila Dalmacija

Foto: Dino Stanin/PIXSELL, Facebook

VLASNIK Dogus grupe Ferit Sahenk oduševio se splitskom Vilom Dalmacijom, nekadašnjom Titovom rezidencijom, čiju je komercijalnu eksploataciju snivao i bivši splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. 

Dogus grupa u hrvatski je turizam već uložila 250 milijuna eura, no investicije su dosad zaobilazile Split. Čini se kako je novi gradonačelnik Andro Krstulović Opara iskoristio dio svog bogatog diplomatskog iskustva te šarmirao turske investitore.

U Splitu su prvo ugostili Buraka Baykana, regionalnog direktora Dogus grupe za Hrvatsku i Crnu Goru. Dogusu je bio zanimljiv hotel Bellevue, no Opara je spremno pokazao i ostale potencijale, sjedište splitske gradske uprave Banovinu koja se nalazi na sjajnoj lokaciji, hotel Duilovo te Vilu Dalmaciju.

Tri posjeta u mjesec i pol dana

Vila se toliko svidjela Baykanu da je u Split uskoro došao i Sahenk. Za njim su stigli i izvršni direktor lanca hotela i talijanski dizajner. Detaljno su razgledali kompleks. Kako neslužbeno doznajemo, tu bi uredili ekskluzivni spa i wellness centar.

O kakvom bi se modelu točno radilo, nije poznato. Baldasar je razmišljao o plodouživanju, moguće je da Turci dobiju nekakvu koncesiju. Tri posjeta Splitu visoke turske delegacije u nepunih mjesec i pol dana naslućuju da bi Dogus ubrzo nešto konkretno mogao investirati i u Splitu.

Vila se posljednjih godina iznajmljuje za svečane događaje. U 2015. godini prihod od komercijalne eksploatacije bio je 675 tisuća kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.