Tko je dr. Joško Markić, novo lice na političkoj sceni Splita?

Foto: Joško Markić

AIDA BATARELO izlazi na izbore za gradonačelnicu Splita s dogradonačelničkim kandidatima Srđanom Gjurkovićem iz HNS-a te kolegom iz SDP-a, pedijatrom Joškom Markićem. Kao prijedlog predsjedništva, prihvaćen je jednoglasno na Gradskom odboru. Svi su uvjereni da je Markić, novo lice na političkoj sceni, odličan odabir.

"SDP promiče vrijednosti za koje se i ja zalažem"

Radi se o čovjeku s respektabilnom karijerom i relativno friškom članu SDP-a.

"Od 2012. godine sam u SDP-u. Liječnik sam, bavim se životnim, svakodnevnim stvarima. Kada vidite da nešto ne ide dobro, osjetite potrebu da se angažirate i pokušate aktivno mijenjati stvari, ukazati na nešto što se može promijeniti nabolje", kaže Markić.

Zašto je izabrao SDP?

"Politički sam najbliži SDP-u koji promiče iste vrijednosti za koje se i ja zalažem. Pomoć bližnjem, ljudima koji su u nevolji, mijenjanje društva na bolje", otkrio nam je Markić.

Radio u najboljoj bolnici u SAD-u

U Splitu je diplomirao na Medicinskom fakultetu 1997. godine, pet godina radio je u Hitnoj medicinskoj pomoći u Širokom Brijegu i Omišu, 2004. godine je magistrirao, a 2013. godine doktorirao. Docent je na Medicinskom fakultetu u Splitu, predsjednik ogranka Hrvatskog pedijatrijskog društva za Dalmaciju i član Upravnog odbora HPD-a.

U SDP-u nije bio na političkim funkcijama. Ima iskustvo rada u dječjoj bolnici u Philadephiji.

"Ta bolnica je proglašena svjetskom bolnicom broj 1. Tamo se bavio intenzivnom medicinom i transplantacijom krvotvornih matičnih stanica. U Americi sam bio s obitelji jer mi je supruga, profesorica kvantne fizike na PMF-u i voditeljica Ureda za transfer tehnologije na Sveučilištu u Splitu, dobila Fulbrightovu stipendiju", otkrio nam je Markić, koji kao član helikopterskog tima iz Zavoda za intenzivnu pedijatriju često leti helikopterom na relaciji Split - Dubrovnik kako bi zbrinuli životno ugrožene najmlađe pacijente. 

Aktivnosti i sposobnosti dr. Markića nisu prošle nezapaženo. Primijetila ga je Aida Batarelo i preporučila stranačkim tijelima kao svog zamjenika.

"Prihvatio sam poziv. Ako želite promjene u društvu, morate biti aktivni sudionik", kazao nam je Markić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.