Wall Street živnuo, porasle cijene dionica u tehnološkom sektoru

Foto: Getty
 
NA WALL Streetu su jučer cijene dionica porasle, ponajviše u tehnološkom sektoru, pa je S&P 500 indeks prekinuo negativni niz koji je trajao četiri dana.
 
Dow Jones ojačao je 0,29 posto, na 24.211 bodova, a za toliko je porastao i S&P 500, dosegnuvši 2.36 bodova. Nasdaq indeks ojačao je, pak, 0,54 posto, na 6812 bodova.
 
Rast S&P 500 indeksa nakon četiri dana pada ponajviše se zahvaljuje oporavku cijena dionica u tehnološkom sektoru, koje su danima bile pod pritiskom.
 
Skočile cijene dionica Alphabeta i Facebooka
 
Taj je sektor najviše porastao u ovoj godini, no u posljednjih tjedan dana izgubio je gotovo 3 posto jer se ulagači preusmjeravaju u druge sektore, kao što su bankarski i trgovački, koji bi mogli imati više koristi od očekivane porezne reforme.
 
Jučer je, međutim, cijena dionice Alphabeta skočila više od 1,2, a Facebooka više od 2 posto.
 
"Tehnološki je sektor još jednom predvodio rastom na tržištu", kaže Pater Cardillo, ekonomist u tvrtki First Standard Financial.
 
Traju pregovori o novom poreznom zakonu
 
Podršku tržištu pruža i nada ulagača da će Senat i Zastupnički dom Kongresa uskoro usuglasiti prijedloge dvaju poreznih zakona, a smanjenje poreza kompanijama i građanima trebalo bi potaknuti brži rast gospodarstva i zarada tvrtki, te tako podržati daljnji rast cijena dionica.
 
Doduše, ima nesuglasica između dvaju parlamentarnih domova, no pregovori traju.
 
Porasle cijene dionica i na europskim burzama
 
I na većini europskih burzi cijene su dionica jučer porasle. Frankfurtski DAX indeks ojačao je 0,36 posto, na 13.045 bodova, a pariški CAC 0,18 posto, na 5383 boda. 
 
Londonski FTSE oslabio je, pak, 0,37 posto, na 7320 bodova.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz svjetske burze, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: svjetska burza.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.