Sukob Industrogradnje i Fio&D-a u Dugoj Uvali: Osam radnika dobilo prijave

VIŠEDNEVNI sukob zaposlenika zagrebačke Industrogradnje i splitske tvrtke Fio&D danas je dobio i svoj policijski epilog. Naime, protiv petorice radnika splitske tvrtke te trojice iz Industrogradnje podnesen je optužni prijedlog. Prema pisanju Glasa Istre, iz PU istarske je potvrđeno da su radnici prijavljeni zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno galame i fizičkog sukoba u kojem je lakše ozlijeđen 23-godišnji djelatnik Industrogradnje.

Nakon prošlotjednih sukoba, jučer su se u krugu hotela Croatia fizički sukobili radnici Industrogradnje i tvrtke Fio&D oko rušenja spornoga mosta koji spaja hotel i depandansu u Dugoj Uvali. Kad su radnici Industrogradnje počeli postavljati skelu kako bi počeli demontažu mosta, radnici Fio&D-a su skelu počeli rušiti. Nedugo nakon toga među radnicima je izbila tučnjava koju su zaustavili zaštitari, koje je unajmila Industrogradnja.

Prvo se sukobili zaštitari

Podsjetimo, prije nekoliko dana ponovno je došlo do sukoba između zagrebačke Industrogradnje i splitske tvrtke Fio&D, a u subotu su se sukobili i zaštitari. Do sukoba je došlo oko 11 sati kad su se sukobili djelatnici dviju zaštitarskih tvrtki oko rušenja mosta koji povezuje hotel Croatia i depandansu u Dugoj Uvali. Zaštitare su angažirali Fio&D i Industrogradnja.

Dan ranije su zaposlenici Fio&D-a blokadom pokušali zaposlenike Industrogradnje spriječiti u rušenju ilegalno sagrađenoga mosta. Naime, prema nalogu Ministarstva okoliša, djelatnici Industrogradnje započeli su demontažu nadstrešnice pješačkog mosta koji spaja hotel Croatia i pripadajuću depandansu u Dugoj Uvali.


Dugogodišnji spor Industrogradnje i Fio&D-a

Industrogradnja i Fio&D su u sukobu još od 2006. godine, od kada je Josip Galinec došao na čelno mjesto Industrogradnje, zbog hotela Croatia u Dugoj Uvali. Tvrtka Fio&D u vlasništvu Dragana Boljata dobila je 2003. godine hotel u petogodišnji zakup, a Galinec je revizijom poslovanja utvrdio kako Boljatova tvrtka uopće ne plaća zakupninu te Industrogradnji duguje nekoliko milijuna kuna. Industrogradnja je 2006. godine raskinula ugovor o zakupu uz potraživanja prema tvrtki Fio u iznosu od 3,141.644 kune, odnosno potraživanja su na dan otkaza ugovora premašivala 4,4 milijuna kuna. Stoga je Industrogradnja podnijela prijavu protiv splitske tvrtke i zatražila naplatu dugova te iseljenje iz hotela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.