Studenti popodne prosvjeduju protiv covid-potvrda

Foto: Facebook

NA FACEBOOKU je otvorena stranica Studenti za slobodu na kojoj se navodi da je pokrenuta kao "mjesto okupljanja studenata, mladih i svih koji teže istom cilju".

A ciljevi su, navodi se dalje, sloboda izvora te ukidanje obaveznih covid-potvrda kao uvjeta za obrazovanje te kao uvjeta za bilo koje druge aktivnosti i životne potrebe.

Na stranici je objavljena slika s pozivom na prosvjed danas u 17 sati pred Filozofskim fakultetom.

Na slici piše da pozivaju na mirno i dostojanstveno okupljanje ispred Filozofskog fakulteta od 17 do 19 sati.

Index je prošlog tjedna razgovarao s nekoliko studenata koji su došli prosvjedovati na Markov trg, evo što su nam rekli.

Studentica: Nije vrijeme za podjele

Studentica turkologije i portugalskog jezika Sara Golub je održala kratki govor. Kaže da nije vrijeme za podjele.

 

"Hvala vam što ste se okupili za ukidanje covid-potvrda za ulazak na fakultet u ime svih profesora, studenata i građana koji su pogođeni ovom odlukom", rekla je.

Pozvala je studente veterine da se priključe otporu.

"Apeliram na sve prisutne da upoznaju bližnje sa situacijom i nadležna tijela da nam pomognu", rekla je.

Student: Kolege me ne podržavaju

Mladić koji kaže da je student povijesti kaže da se provodi državni udar i da on neće moći raditi svoj posao zbog covid-potvrda te da ga kolege ne podržavaju.

Na prosvjedu je bio i muškarac koji radi na jednoj lokalnoj televiziji. Okupljenima je postavljao sugestivna pitanja i iznosio dezinformacije o cjepivima i pandemiji. Pitao ih je vrijeđa li ih Beroševa izjava da covid-potvrde povećavaju slobodu i je li Plenković premijer samo cijepljenih.

Studentica: Neću nositi Davidovu zvijezdu

Studentica se ubacila u razgovor, kaže da ona neće nositi Davidovu zvijezdu. "Ne prihvaćam novo normalno, sotona i iluminati, maknite se", rekla je.

 

Druga studentica kaže da ima pravo ne cijepiti se bez da je drugi krivo gledaju i nazivaju pogrdnim imenima.

"Jako smo obrazovani i pametni, nismo dopustili da nam isperu mozak", rekla je. Imamo pravo slobodno se kretati i bez cjepiva, dodaje.

"Svi smo svjedoci cenzure medija", kaže jedna od djevojaka.

"Cilj je porobiti čovječanstvo i ljude"

"Obraćam se svim studentima, da se napokon pobunimo i kažemo ne fašizmu i segregaciji, ovoj užasnoj tiraniji kojoj nije cilj zdravlje građana. Cilj je porobiti čovječanstvo i ljude", kaže jedan mladić na prosvjedu.

 

"Gospoda u ovim zgradama, plemstvo, Crkva, rade diktaturu nad nama kmetovima", rekao je.

"Vjernik sam, svake nedjelje sam na misi, ali odluka Crkve je najsramotnija od svih", kaže. "Kardinalu Bozaniću je bitan samo novac", kaže student.

Student povijesti, onaj s početka teksta, kaže da se boji cjepiva te da bi se cijepio da se ne boji. Dodao je da u isto vrijeme poštuje makijaveliste.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.