Strava u Indiji: Pronađeno 19 ženskih fetusa

Foto: Getty Images

POLICIJA je u zapadnoj indijskoj državi Maharashtra pronašla 19 ženskih fetusa. Rezultat je to istrage smrti žene u lokalnoj bolnici u okrugu Sangli, a za koju se sumnjalo kako je podlegla ozljedama nastalih prilikom ilegalnog pobačaja.

U potrazi za njezinim fetusom, policija je došla do stravičnog otkrića za koje se smatra da nije i posljednje takvo. "Suprug preminule je uhićen, a za liječnikom koji se odlučio napraviti ilegalan pobačaj je raspisana potjera.", izjavio je za BBC Dattatray Shinde, nadzornik policije.


Pobačaji ženskih fetusa sve češći u Indiji


Indija se bori s trendom pobačaja ženskih fetusa koji uzima sve više maha unatoč kampanjama za podizanjem svijesti u organizaciji aktivista za spas ženske djece. "Ovo je samo jedan od slučaja koji dokazuju da se ilegalno utvrđivanje spola nerođenog djeteta i pobačaji još uvijek prakticiraju u Indiji", rekao je Dr. Ganesh Rakh, jedan od aktivista kampanje za spas ženske djece.

Dodao je kako se ubijanje ženskih fetusa može usporediti s novim genocidom u Indiji i dodao kako se trend ilegalnih prekida trudnoće ženskih fetusa nastavlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.