Stari HDZ-ovac dao ostavku, pismom se ruga HDZ-ovcima da su lijeni

Screenshot: YouTube

DUGOGODIŠNJI HDZ-ovac Drago Krpina zatražio je da ga se razriješi s dužnosti zamjenika predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a Dr. Franjo Tuđman.

Razlog? Nerad organizacije u kojoj su ljudi koji su u HDZ-u od početka stranke.

Krpina je svoju zamolbu da ga se razriješi poslao u ironičnom i ciničnom tonu, piše Novi list.

Tvrdi da se Predsjedništvo sastalo pet puta u protekle dvije godine

"Intenzivno djelovanje, mnogobrojne opsežne i temeljite rasprave o najznačajnijim unutarstranačkim i općepolitičkim pitanjima, brojne prevažne odluke i inicijative koje je Zajednica u protekle dvije godine uputila prema stranačkim tijelima, od kojih su mnoge od stranačkog vrha i Klubu zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru, ozbiljno razmotrene i prihvaćene, ozbiljno su me iscrpili", napisao je Krpina.

"Zahtjevna dinamika rada tijela Zajednice očituje se, primjerice, u zasjedanju Predsjedništva Zajednice. Tako je Predsjedništvo u 2018. godini zasjedalo čak tri puta, od toga jednom u elektronskom formatu, a 2019., molim lijepo, čak dva puta, od toga jednom (prije nekoliko dana) u elektronskom formatu", dodao je Krpina u zamolbi koju je poslao predsjedništvu Zajednice.

Istaknuo je da u "navedeni zgusnut i naporan kalendar u protekle dvije godine treba pridodati i jedan sastanak Nacionalnog odbora Zajednice u trajanju pola sata, možda čak i koju minutu dulje te jednu Izvještajnu konvenciju, također u istom trajanju".

Krpina se požalio da su mu navedene aktivnosti predstavljale "veliko opterećenje" i zamolio ih da ga stoga zamijene "nekim s mnogo više svježine, entuzijazma i poleta".

Kritičar premijera Plenkovića

Krpina se prije nekoliko godina politički reaktivirao i to upravo kroz ovu Zajednicu, s tim da je bio vrlo oštar kritičar predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

Nakon izbora za Europski parlament, na kojima je HDZ dobio rekordno malo glasova, Krpina je uputio javno pismo u kojem je ustvrdio da nije uspio Plenkovićev "bahati i nasilni pokušaj promjene svjetonazorskog i ideološkog identiteta HDZ-a (Istanbulska konvencija i ostalo)".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.