Stan u Lovranu izgorio zbog kvara klime, pogledajte fotke

Foto: Čitatelj

UZROK požara, u kojemu su prije dva dana u Lovranu posve izgorjeli stan i veći dio krovišta zgrade, a oštećena su još četiri stana, je kvar na klimatizacijskom uređaju, a šteta se procjenjuje na više stotina tisuća kuna, priopćeno je iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Policija je, u suradnji s protupožarnim inspektorom, obavila očevid požara koji je u srijedu buknuo u stanu u potkrovlju zgrade u središtu Lovrana, u vlasništvu 47-godišnje hrvatske državljanke.

Nije bilo ozlijeđenih, požar primijetio susjed

Požar su ugasili pripadnici više javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Požar je uočio susjed, koji je primijetio dim iz stana te je žurno pozvao vlasnike, a oni su, uz njegovu pomoć, kao i ostali ukućani, izašli iz stana prije nego se požar proširio.

Općina pokrenula akciju, skupljaju pomoć za objekt poharan požarom

Prema nalazima očevida, uzrok požara je tehnički čimbenik, a do požara je došlo zbog kvara na klimatizacijskom uređaju u stanu, koji se zatim proširio na cijeli kat i krovište zgrade.

Općina Lovran pokrenula je humanitarnu akciju za pomoć u požaru stradalog objekta. Podatke za uplatu na svom Fejsu objavio je načelnik Lovrana Bojan Simonič.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.