Srđan Mladinić sa dvije vreće za smeće izašao iz Remetinca

DIREKTORU splitskog poduzeća SMS Srđanu Mladiniću danas je na Županijskom sudu u Zagrebu ukinut istražni zatvor u kojem je proveo četiri mjeseca zbog malverzacija u Podravci.

Istražni sudac Krešimir Devčić je Mladinića pustio uz mjeru opreza, a to znači kako ne smije komunicirati s trojicom svjedoka čiji iskazi se odnose na njega, a koje Uskok nije ispitao.

Novcem Podravke htjeli kupiti koprivničku kompaniju

"Mladinićev branitelj podnio je prijedlog o ukidanju istražnog zatvora, za koji sam smatrao da je osnovan te sam ga pustio na slobodu. Još treba ispitati tri svjedoka koja imaju saznanja o Mladiniću, no s obzirom na izjave već saslušanih svjedoka njihovi iskazi nemaju neku težinu", kazao je za Index sudac Krešimir Devčić te dodao kako je Mladiniću dosudio i zabranu kontaktiranja s ta tri svjedoka koja još nisu ispitana.

Mladinić je uhićen 21. studenoga u antikorupcijskoj akciji zajedno s još pet osumnjičenih. Njih se sumnjiči da su se udružili u kriminalnu skupinu koja je zlouporabom položaja i ovlasti, odnosno novčanim transakcijama, nezakonito novcem Podravke pokušala kupiti koprivničku kompaniju. Time su Podravku, navodno, oštetili za više od 250 milijuna kuna.

Zbog novih svjedoka petorica osumnjičenih još uvijek u zatvoru

Ostala petorica osumnjičenika još uvijek su u istražnom zatvoru u Remetincu zbog opasnosti od utjecanja na svjedoka. Uz Mladinića tada su uhićeni bivši čelnici Podravke Darko Marinac i Zdravko Šestak, dvojica bivših članova uprave Saša Romac i Josip Pavlović te direktor varaždinske Fime Milan Horvat. Uskok je u međuvremenu predložio ispitivanje još deset svjedoka iz Hrvatske i osam iz Mađarske te je zbog toga istražni sudac Marincu, Romcu i Horvatu sredinom veljače odgodio puštanje iz istražnog zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.