Splitski HDZ-ovac: Splitom će se pjevati Čavoglave, a ne Od Vardara do Triglava

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POSLJEDNJIH dana dosta se priča o tome da bi na proslavi Oluje na splitskoj Rivi mogao zapjevati Thompson.

O tome se na Facebooku oglasio splitski HDZ-ovac Mirko Ramljak. Ramljak je jedan od vodećih ljudi splitskog HDZ-a, a vrši funkciju predsjednika Odbora za branitelje HDZ-a Split.

"Čim se u medijima najavila mogućnost da hrvatski pjevač Marko Perković Thompson na poziv braniteljskih udruga grada Splita i SDŽ u osvit Oluje ima nastup u hrvatskom gradu Splitu počeli su histerični medijski nasrtaji raznih Matijevića, Markovina... i mnogih drugih koji iz dna duše mrze njegove domoljubne pjesme i teško im je oko srca kad na njegovim koncertima vide mnoštvo hrvatske mladeži zaogrnute hrvatskim zastavama koji pjevaju u jedan glas i promiču vrijednosti domovinskog rata, našu tradiciju, te snagu i zajedništvo hrvatskog naroda.
Domovinski rat je najsjajnije razdoblje novije hrvatske povijesti, a „Oluja“ je kruna Domovinskog rata, kraljica svih hrvatskih pobjeda i ponos koji ostaje za vječnost.

"Bit će hrvatski Split"

Ako izuzmemo Knin kao simbol slamanja velikosrpske agresije na Hrvatsku, nema prikladnijeg mjesta od splitske rive za proslavu Oluje. Splitska riva oduvijek je bila mjesto značajnih događanja u hrvatskoj povijesti.Sjećamo se dolaska prvog hrvatskog predsjednika dr.Franje Tuđmana vlakom slobode koji je odabrao baš splitsku rivu kako bi sa svojim hrvatskim narodom proslavio pobjedničku Oluju. Hrvatska se danas više nego ikada prije mora vratiti tim vrijednostima. To je poruka koju će svojom pjesmom Marko Perković poslati hrvatskom narodu na prepunoj splitskoj rivi.

I zato poručujemo svima:

Biti će riva, biti će hrvatski Split. U osvit najvećeg praznika hrvatskog naroda - Dana pobjede,dana domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja Splitom će se pjevati „Bojna Čavoglave“, a ne „Od Vardara pa do Triglava“ ili „Užičko kolo“ kao što bi htjeli prije pomenuti Matijevići, Markovine...i mnogi drugi.

Jer ako je i od Matijevića, Markovina... previše je", napisao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.