Split raskinuo ugovor s firmom čovjeka koji je napao aktiviste

Screenshot: Dnevna doza splitskog nereda

GRAD Split raskinuo je ugovor s firmom Akceleracija, piše Dalmacija Danas.

Kante ove firme uskoro će nestati sa splitskih ulica. Na njihovo mjesto, barem u staroj gradskoj jezgri, doći će okrugle kamene kante kakve već postoje na nekim lokacijama.

Kante tvrtke Akceleracija d.o.o. bit će uklonjene i iz ostatka grada, ali zasad nema konačnog rješenja za njihovu zamjenu. Ove informacije potvrdio je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Damir Ordulj.

"Ugovor smo raskinuli, a Akceleracija d.o.o sad ima dužnost ukloniti kante. Za njih će kante iz stare gradske jezgre otkloniti Parkovi i nasadi koji će na njihovo mjesto odmah postavljati nove", kaže Ordulj.

Iako su se prethodno spominjale odštete i potencijalne tužbe zbog prijevremenog raskida ugovora, Ordulj kaže da o tome nema govora. Raskid ugovora ne predviđa odštetu, a temelja za tužbu nema. Dodao je i da je sve odrađeno u komunikaciji s vlasnikom Akceleracije Antom Tonkovićem, a on nije spominjao mogućnost tužbe.

Parkovi i nasadi su za staru gradsku jezgru nabavili 100 kamenih kanti čija je ukupna cijena s postavljanjem oko 100 tisuća kuna, a bit će zamijenjene u roku od 15-20 dana. Tvrtka Akceleracija d.o.o. je od Grada Splita dobila rok od dva mjeseca za uklanjanje svih kanti s gradskih površina, a Grad Split će u tom vremenu donijeti odluku o novom rješenju. Na području cijelog grada trenutno se nalazi ukupno 200 kanti.

Napad za vikend

Podsjetimo, Tonković je za vikend napao skupinu aktivista na splitskoj Matejuški. Među napadnutima je bio i Bojan Ivošević, jedan od osnivača Facebook stranice Dnevna doza splitskog nereda, na kojoj se upozorava na komunalne probleme. Prema Ivoševićevim riječima, prvo ga je verbalno napala supruga Ante Tonkovića.

No nakon što je uključio kameru na svom mobitelu i obavijestio je da uživo na Facebooku prenosi što se događa, prema njemu su krenuli njen suprug Ante Tonković i sin te su čak bacali i kamenje u njegovom pravcu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.