Solin se oprašta od poginulog pomorca Marka Topića

Screenshot: HRT

Danas je u Solinu na Novom groblju pokopan Marko Topić, jedan od trojice pomoraca koji su u nedjelju poginuli u tragičnoj nesreći u Malom Lošinju kad je na njih pala više tona teška rampa trajekta Jadrolinije.

Ljudi se opraštaju od 38-godišnjeg Marka, koji je iza sebe ostavio dva sina.

Za ispraćaj su trubile i sirene Jadrolinijinih brodova u luci.

"Dragi moj Markane..."

Poginuli Denis Šarić i Boško Kostović bit će pokopani sutra. Sprovod Denisa Šarića bit će u 18 sati na mjesnom groblju Zemunik Donji, a Boška Kostovića u Vinišću u 17 sati.

Od pomoraca su se oprostili i kolege, a jedan od njih poruku je objavio u Facebook grupi Jadrolinija u srcu:

"Dragi moj Markane, tko će me sad svako jutro dok smo na brodu pogladit po bradi i reć 'jutro, stari jarče' i prepirat se oko Hajduka, pit kavu u kafiću i tko će je platit. Tko će nas nasmijavat???" napisao je.

Istraga traje

Što se točno dogodilo i tko je kriv, još se ne zna, a istraga je u tijeku.

Sindikat pomoraca upozorio je da se Jadrolinija vodi jako loše i da je više brodova neispravno i staro. Trajekt Lastovo, čija se rampa srušila na pomorce, star je 55 godina i navodno je i ranije imao problema s rampom.

Premijer Andrej Plenković rekao je da neki koriste nesreću da bi naštetili vladi i da šef državne Jadrolinije David Sopta, kao i ministar Oleg Butković, pod čijom je ingerencijom Jadrolinija, imaju njegovu punu podršku.

Preživjeli sudionici nesreće zbrinuti su u riječkoj bolnici. Njihovo stanje je stabilno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.